22.02.2023

Minibussin vuokraus: Opas valintaan

minibussi ajaa tiellä iso luminen vuori taustalla

Minibussin vuokraus Helsingissä on suosittua ja sen takia usein tuleekin ajatelleeksi, miten valita sopiva minibussi. Minibussin vuokraus voi sisältää vuokrauksen joko ilman kuskia tai kuskin kanssa. Tällöin on ymmärrettävämpää puhua tilausajosta kuin vuokrauksesta. Minibussin voi vuokrata mistä päin Suomea tahansa, mutta suosituimpia ovat minibussi Helsinki, minibussi Tampere ja minibussi Turku.

Tiesitkö että aina toisinaan Tilausajot.netin käyttäjät pohtivat mitä eroa on minibussilla ja pikkubussilla? Usein minibussi vuokrataan kuljettajan kera, mutta saamme myös tarjouspyyntöjä, joissa halutaan vuokra minibussi ilman kuljettajaa. Näissä tapauksissa omassa porukassa on joko ammattikuski tai riittävän ajo-oikeuden omaava henkilö. Haluatko tietää suosittelemmeko minibussin vuokrausta kuskilla vai ilman?

Minibussi alle 10 hengelle

Minibussista puhuttaessa saatetaan joskus tarkoittaakin tilataksia. Tätä tapahtuu useimmiten silloin, kun halutaan vuokrata minibussi ilman kuljettajaa. Tässä asiayhteydessä minibussi olisi siis tilataksi, joka tarkoittaa 8 + 1 paikkaista kulkuneuvoa (kahdeksan matkustajaa ja yksi kuljettaja). Tällöin siis tähän ajoneuvoon mahtuu 9 hengen porukka, jos kuljettaja on yksi porukan jäsenistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Minibussi 20 hengelle

Minibussi 10-30 hengelle on useimmiten määrä, jolle kysytään minibussia.Tällöin kyseessä todellakin on minibussi, eli bussi joka on pienempää kokoa kuin iso bussi, mutta eroaa tilataksista merkittäväksi. Myös tällainen minibussi tulee rekisteröidä linja-autoksi.

Minibussissa ei useimmiten ole lainkaan wc:tä kuten isossa n. 50 paikkaisessa linja-autossa. Myös jalkatila voi olla hieman ahtaampi, etenkin jos auton koko istumakapasiteetti on käytössä. Tiesitkö, että usein minibusseissa on irrotettavia penkkejä, joten tällä tavalla liikennöitsijä voi muuttaa istumapaikkojen määrää. Tämä on kätevää silloin esimerkiksi, jos ryhmä lähtee risteilylle ja heillä on matkalaukkuja. Näin saadaan kätevästi lisätilaa matkalaukuille.

3 vinkkiä minibussin vuokraukseen

Minibussien vuokraus Tilausajot.netissä on arkipäivää, sillä palveluun jätetään vuosittain n. 15 000 tarjouspyyntöä. Näistä osassa kysytään minibussia. Haluamme kertoa 3 vinkkiä tehokkaaseen minibussin vuokraukseen, jotka kannattaa ottaa hyödynnettäväksi.

  1. Minibussi kuskilla vai ilman?

    Tilausajot.netissä tarjouspyyntö lähtökohtaisesti tehdään kuljettajan kera, eli kyseessä on tilausajon tarjouspyyntö. Tarjous sisältää siis kaiken tarjouspyynnössä pyydetyn työn. Eli hinnassa ovat mukana niin minibussin polttoainekulut, kuin kuljettajan palkat sekä muut yritystoiminnan velvoitteet. Mikäli haluat tarjouksen ilman kuljettajaa, kirjoita lomakkeen 2.sivulla kohtaan Matkareitti ja täsmenteet, että haluat vuokrata minibussin ilman kuljettajaa.

  2. Minibussin vuokraus ilman kuljettajaa: Kuljettajan ajo-oikeus

    Mikäli olet saanut tarjouksia minibussin vuokrauksesta, jossa ei ole kuljettajaa mukana, muista tarkistaa kyseisen minibussin ajoon vaadittava ajokorttiluokka ja ajo-oikeus. Mikään ei olisi ikävämpää, kuin huomata kesken matkan, poliisin toimesta ettei ajo-oikeus riitä ja matka pysähtyy siihen paikkaan. Haluamme siis painottaa tätä kohtaa erityisen paljon!

  3. Vertaa tarjoukset ja välty yllätyksiltä

    Kehotamme aina käyttäjiämme vertailemaan tarjouksia, lukemaan asiakasarvioita ja tutustumaan liikennöitsijän peruutusehtoihin. Kun tarjoukset on ajatuksella luettu ja tutustuttu liikennöitsijään, ei eteen tule ikäviä yllätyksiä. Myös minibussin vuokrauksessa ilman kuljettajaa, kannattaa tarkasti selvittää vakuutusasiat sekä vakuutuksen omavastuuosa.

Takaisin