Kuinka palvelu toimii?

Palvelun käyttäminen on vaivatonta, nopeaa ja ilmaista!

1. Lähetä tarjouspyyntö

Täyttämällä etusivun lomakkeen, luot tarjouspyynnön järjestelmään. Se vie vain pari minuuttia. Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista, eikä siihen sisälly mitään piilokuluja.

2. Odota tarjouksia

Sivustollemme rekisteröityneet liikennöitsijät vastaavat tarjouspyyntöösi antamaasi määrä-aikaan mennessä, esitellen oman palvelunsa ja hintansa. Saat heti tiedon uudesta tarjouksesta sähköpostilla.

3. Hyväksy tarjous

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta tarpeitasi parhaiten vastaavan tarjouksen, hyväksy tarjous kirjautumalla järjestelmään. Liikennöitsijä ottaa sinuun yhteyttä ja voitte yhdessä sopia kuljetuksen yksityiskohdista sekä maksusta.

4. Anna palautetta

Millainen oli kuljettajan palvelualttius, entä ajoneuvon siisteys? Voit antaa palautetta saamastasi palvelusta tilausajon jälkeen. Palautteesi on arvokasta muille palvelumme käyttäjille, kun he etsivät sopivaa kuljetuspalvelua itselleen.

Tieto tarjouspyynnöstäsi lähtee verkostomme yli 190:lle bussi- ja taksiyrityksille sähköpostilla jokaisena arkiaamuna klo 10. Liikennöitsijät vastaavat tarjouspyyntöösi kirjautumalla SynergyBus -palveluun omilla tunnuksillaan.

Tilausliikenneyrityksillä on usein vapaata kalustoa muuallakin kuin oman toimipisteen paikkakunnalla. Jos pyytämäsi tarjouksen lähtöpaikka on esim. Tampere, voi siihen vastata paikallisten yritysten lisäksi myös Helsingissä tai Porissa toimipistettä pitävä yritys. Pääsääntöisesti edullisimman hinnan sinulle voi siis tarjota se liikennöitsijä, kenelle syntyy pienimmät kustannukset.

Tilausajo.net on myös oiva työkalu julkisen hankinnan piirissä toimiville; Yhdellä tarjouspyynnöllä kilpailutat tilausajon hankintalain mukaisesti! Jos taas etsit kumppania järjestämääsi tapahtumaan tai haluat vaikka saunabussin käyttöösi, ota yhteyttä myyntipalveluumme!

Tilaustaksit

Taksitoiminnan harjoittaminen Suomessa on luvanvaraista liiketoimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella taksiyrittäjällä tulee olla taksilupa. Taksiluvan myöntää Liikenteen turvallisuusvirasto, Trafi. Lupa myönnetään säädetyt edellytykset täyttävälle hakijalle.

Taksit ovat pääsääntöisesti henkilöautoiksi rekisteröityjä ajoneuvoja. 6-8:lle henkilölle tarkoitettuja autoja kutsutaan tilatakseiksi ja joskus myös pikkubusseiksi. Taksiliikennettä saa lisäksi harjoittaa myös kuorma-autolla, kolmipyörällä, kevyellä nelipyörällä ja raskaalla nelipyörällä.

Tilausajoyritykset

Tilausliikenteen palveluita tarjoavia yrityksiä on Suomessa useita satoja, vaihdellen 1-2 auton yrityksistä usean sadan auton konserneihin.

Henkilöiden kuljettaminen tiellä korvausta vastaan on luvanvaraista henkilöliikennettä, johon tarvitaan henkilöliikennelupa tai taksilupa.

Kuljettajat

Linja-auton kuljettamiseen vaaditaan D-luokan ajo-oikeus. Linja-autokortin voi saada 21 -vuotiaana ja nykyisin se edellyttää linja-autonkuljettajan ammattitutkinnon suorittamista. Linja-autoliikenteessä sovelletaan kuljettajien ajo- ja lepoaikalakia. Lain noudattamista valvotaan ajopiirturilla, johon tallentuu ajoneuvon nopeus, matka ja ajankohta.

Taksia saa ajaa vain sellainen henkilö, jolla on taksinkuljettajan ajolupa.

Tilausajobussit

Hekilöliikenneluvan (30.6.2018 asti nimellä joukkoliikennelupa) saa hakija, joka on vakavarainen, hyvämaineinen, ammattitaitoinen (yrittäjäkurssi) ja henkilönä sopiva harjoittamaan henkilöliikennettä ja hallitsee itseään ja omaisuuttaan. Suomen rajojen ulkopuolelle mentäessä liikenteen harjoittamista varten tarvitaan lisäksi yhteisölupa.

Suomen lain mukaan linja-autolla tarkoitetaan henkilöiden kuljetukseen tarkoitettua autoa, jossa kuljettajan lisäksi tilaa useammalle kuin kahdeksalle.

Tilausajossa käytettäviä linja-autoja kutsutaan usein "turistibusseiksi". Matkustajapaikkojen määrä vaihtelee yleensä 8-65 välillä, mutta myös joitakin yli 75 -paikkaisia autoja on liikenteessä. 50 -paikkaista bussia voidaan pitää "normaalikokoisena" bussina ja alle 25 -paikkaisia busseja kutsutaan usein "pikkubusseiksi". Uudenaikaisten turistibussien varusteluun kuuluu yleensä ilmastointi ja audio- ja videolaitteisto. myös WC löytyy yleensä yli 30 -paikkaisista busseista. Linja-autojen nopeus on rajoitettu teknisesti 100 kilometriin tunnissa.