Minne mennään?

1
2
3
4

Minne mennään?

?
?
?
?
?
?

Lomake jatkuu. Kerro lisää tilausajotarpeesta seuraavalla sivulla.

Kerro lisää

1
2
3
4

Kerro lisää

?
?
?
?
?

Muut toiveet

1
2
3
4

Muut toiveet

?

Huomaathan, että varustevaatimukset voivat vähentää tarjousten määrää.

Yhteystiedot

1
2
3
4

Yhteystiedot

?
?
?
?

Kun tarjouspyyntö on lähtenyt onnistuneesti, siirtyy palvelu Kiitos tarjouspyynnöstä -sivulle ja saat heti vahvistuksen tarjouspyynnöstä sähköpostiisi. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään ja tehdä uusia tarjouspyyntöjä sekä katsoa saatuja tarjouksia.

Lähetä tarjouspyyntö

1. Lähetä tarjouspyyntö

Täyttämällä etusivun lomakkeen, luot tarjouspyynnön järjestelmään. Se vie vain pari minuuttia. Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista, eikä siihen sisälly mitään piilokuluja.

Odota tarjouksia

2. Odota tarjouksia

Sivustollemme rekisteröityneet liikennöitsijät vastaavat tarjouspyyntöösi antamaasi määrä-aikaan mennessä, esitellen oman palvelunsa ja hintansa. Saat heti tiedon uudesta tarjouksesta sähköpostilla.

Hyväksy tarjous

3. Hyväksy tarjous

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta tarpeitasi parhaiten vastaavan tarjouksen, hyväksy tarjous kirjautumalla järjestelmään. Liikennöitsijä ottaa sinuun yhteyttä ja voitte yhdessä sopia kuljetuksen yksityiskohdista sekä maksusta.

Anna palautetta

4. Anna palautetta

Millainen oli kuljettajan palvelualttius, entä ajoneuvon siisteys? Voit antaa palautetta saamastasi palvelusta tilausajon jälkeen. Palautteesi on arvokasta muille palvelumme käyttäjille, kun he etsivät sopivaa kuljetuspalvelua itselleen.

Vastaanota tarjouksia monilta eri toimijoilta

Tieto tarjouspyynnöstäsi lähtee verkostomme yli 160:lle bussi- ja taksiyrityksille sähköpostilla jokaisena arkiaamuna klo 10. Liikennöitsijät vastaavat tarjouspyyntöösi kirjautumalla SynergyBus -palveluun omilla tunnuksillaan.

Tilausliikenneyrityksillä on usein vapaata kalustoa muuallakin kuin oman toimipisteen paikkakunnalla. Jos pyytämäsi tarjouksen lähtöpaikka on esim. Tampere, voi siihen vastata paikallisten yritysten lisäksi myös Helsingissä tai Porissa toimipistettä pitävä yritys. Pääsääntöisesti edullisimman hinnan sinulle voi siis tarjota se liikennöitsijä, kenelle syntyy pienimmät kustannukset.

Tilausajot.net on tunnettu tehokkaana työkaluna tilausajojen kilpailutukseen. Palvelua käyttävät niin yritykset, yhdistykset kuin yksityishenkilöt. Lue minkälaista palautetta palvelu on saanut ja millaisia käyttäjien kokemukset ovat Tilausajot.netistä.

”Ajojen kilpailutus toimi tosi hyvin ja se helpottaa minun arkea joka suurelta osin on superkiireinen ja koostuu ihan muista hommista.”

- Mirja K.

Tilausajot.net sopii hyvin myös julkisen hankinnan piirissä toimiville; Yhdellä tarjouspyynnöllä kilpailutat tilausajon hankintalain mukaisesti! Kilpailutuksen jälkeen palvelusta on helppo tulostaa kilpailutusyhteenveto hankitapäätöksen tai laskun liitteeksi.

Tilausajoyritykset

Tilausliikenteen palveluita tarjoavia yrityksiä on Suomessa useita satoja, vaihdellen 1-2 auton yrityksistä usean sadan auton konserneihin. Osa tilausajoyrityksistä harjoittaa vain linja-autoilla tapahtuvaa tilausajoa, mutta osa yrityksistä tarjoaa myös taksipalveluja.

Henkilöiden kuljettaminen tiellä korvausta vastaan on luvanvaraista henkilöliikennettä, johon tarvitaan henkilöliikennelupa tai taksilupa. Käytännössä liikennöitsijöillä on linja-auton kuljettamista varten oltava henkilöliikennelupa. Taksiyritykselle lupa on taksiliikennelupa. Sekä linja-autoyritykset, että taksiyritykset voivat molemmat ajaa tilausajoja.

Tilausajobussit

Hekilöliikenneluvan (30.6.2018 asti nimellä joukkoliikennelupa) saa hakija, joka on vakavarainen, hyvämaineinen, ammattitaitoinen (yrittäjäkurssin suorittanut) ja henkilönä sopiva harjoittamaan henkilöliikennettä ja hallitsee itseään ja omaisuuttaan. Suomen rajojen ulkopuolelle mentäessä liikenteen harjoittamista varten tarvitaan lisäksi yhteisölupa.

Suomen lain mukaan linja-autolla tarkoitetaan henkilöiden kuljetukseen tarkoitettua autoa, jossa kuljettajan lisäksi tilaa vähintään yhdeksälle matkustajalle.

Tilausajossa käytettäviä linja-autoja kutsutaan usein myös turistibusseiksi. Matkustajapaikkojen määrä vaihtelee yleensä 8-65 välillä, mutta myös joitakin yli 75-paikkaisia autoja on liikenteessä. 50-paikkaista bussia voidaan pitää normaalikokoisena bussina ja alle 25-paikkaisia busseja kutsutaan usein pikkubusseiksi tai minibusseiksi. Uudenaikaisten turistibussien varusteluun kuuluu yleensä ilmastointi ja audio- ja videolaitteisto. WC löytyy yleensä yli 30-paikkaisista busseista. Linja-autojen nopeus on rajoitettu teknisesti 100 kilometriin tunnissa.

Tilaustaksit

Taksitoiminnan harjoittaminen Suomessa on luvanvaraista liiketoimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella taksiyrittäjällä tulee olla taksiliikennelupa (ennen taksilupa). Taksiliikenneluvan myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Henkilöliikenneluvalla saa myös harjoittaa taksiliikennettä erillisellä ilmoituksella. Taksiliikennelupa myönnetään säädetyt edellytykset täyttävälle hakijalle. Taksiluvan haltijan nimi, yhteystiedot sekä kuljettajan nimi on oltava esillä taksissa asiakasta varten.

Taksit ovat pääsääntöisesti henkilöautoiksi rekisteröityjä ajoneuvoja. 6-8:lle henkilölle tarkoitettuja autoja kutsutaan tilatakseiksi ja joskus myös pikkubusseiksi. Lisäksi taksin kirjoitus asu voi olla myös taxi tai tilataxi. Taksiliikennettä saa lisäksi harjoittaa myös kuorma-autolla, kolmipyörällä, kevyellä nelipyörällä ja raskaalla nelipyörällä. Taksiliikennettä ei saa harjoittaa linja-autolla.

Pyynnöstä takseihin on usein saatavissa lastenistuimia sekä mahdollisuus kuljettaa lemmikkiä. Erikoistakseja ovat invataksit, paaritaksit sekä premium taksit.

Liikenneluvat

Henkilöliikennelupia ovat joukkoliikenteen yhteisölupa ja joukkoliikennelupa (ennen 1.7.2018 myönnetty). Uusille bussiyrityksille myönnetään vain joukkoliikenteen yhteisölupa. Taksilupia ovat taksiliikennelupa ja taksilupa (ennen 1.7.2018 myönnetty). Liikennelupalajin, lupatunnuksen ja luvan voimassaolon voi tarkistaa maksutta Traicomilta.

Kuljettajat

Linja-auton kuljettamiseen vaaditaan D-luokan ajo-oikeus. Linja-autokortin voi saada 21 -vuotiaana ja nykyisin se edellyttää linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden suorittamista. Linja-autoliikenteessä sovelletaan kuljettajien ajo- ja lepoaikalakia. Lain noudattamista valvotaan ajopiirturilla, johon tallentuu ajoneuvon nopeus, matka ja ajankohta.

Pienempien pikkubussien kohdalla ajo-oikeudeksi voi riittää D1-luokan ajo-oikeus. Tällöin pikkubussissa saa olla enintään 16 matkustajapaikkaa. B-luokan ajo-oikeudella saa ajaa tilataksia, jos asiakaspaikkoja on enintään 8 ja ajoneuvon kokonaismassa jää alle 3 500 kg.

Taksia saa ajaa vain sellainen henkilö, jolla on taksinkuljettajan ajolupa.