27.05.2019

Minibussin vuokraus kuskilla tai ilman

linja-autoja rivissä

Oletko miettinyt pikkubussin vuokrausta ilman kuljettajaa? Tavallisesti tilausajo isolla tai pienellä linja-autolla halutaan kuljettajan kera, sillä näin voidaan varmistua että ratin takana on ammattihenkilö.

Pikkubussin ja minibussin vuokrauksen kilpailutuksen teet helposti ja maksutta Tilausajot.net -palvelussa. Entä jos kuljettaja löytyykin jo omasta takaa ja pelkkä bussi puuttuu? Tilausajot.netin avulla tavoitat liikennöitsijät koko Suomen alueelta, joille voit jättää tarjouspyynnön myös pelkän minibussin vuokrauksesta. Mukana on yrittäjiä, joilla on kaiken kokoista kalustoa, joten palvelun kautta löytyy minibussit, tilataksit, pikkubussit ja isot linja-autot.

Minibussi vai pikkubussi ja mikä on niiden ero?

Pikkubussi ja minibussi ovat nimensä mukaisesti isoa linja-autoa pienempiä ajoneuvoja, jossa on kuljettajan lisäksi paikkoja 7-20 matkustajalle. Koko vaihtelee paljon ja eri yrittäjät käyttävät näistä eri nimityksiä, joten automaattisesti pikkubussissa ei ole paikkoja aina tietyn verran. Lisäksi 8+1 paikkaisesta pikkubussista voidaan puhua myös tilataksina.

Pikkubussia vuokratessa kannattaa ottaa huomioon, että jalka- ja säilytystilat ovat isoa linja-autoa pienemmät sekä vessaa ei ole. Pitkällä matkalla ahtaammat matkustustilat voivat syödä matkustusmukavuutta. Pikkubusseissa voi varustuksena olla äänentoistolaitteet, televisio, mikrofoni ja esimerkiksi karaokelaitteet.

Kun vastaanotat tarjouksia pikkubusseista, muista tarkistaa tarjotun kulkuneuvon paikkamäärä ja että se on riittävä ryhmällenne. Lue blogistamme lisää pikkubussien ja minibussien eroista.

Oli henkilökuljetustarpeesi yhden henkilön siirtymän tai satojen henkilöiden ryhmän kuljetus, saat aina parhaan hinnan tekemällä maksuttoman ja sitoumuksettoman tarjouspyynnön Tilausajot.net -palvelussa.

Pikkubussi ja ajo-oikeus

Mitä pikkubussia saa ajaa ja millä ajokorttiluokalla? Pikkubussia vuokrauksessa tulee ottaa huomioon, että kuljettajalla on riittävä ajo-oikeus. Vastuullinen tilaaja varmistaa aina liikennöitsijältä, mikä ajokorttiluokka vaaditaan tarjouksessa ilmoitetun pikkubussin tai linja-auton kuljettajalta, mikäli sitä ei ole erikseen ilmoitettu.

Ajokorttiluokat pikkubussilla ajamiseen pähkinänkuoressa:

  • Kun pikkubussi on enintään 8+1 paikkainen ja sen kokonaismassa alle 3 500 kg ajo-oikeudeksi riittää B-luokan ajo-oikeus. Kun kokonaismassa on yli 3 500 kg ja alle 7 500 kg tarvitaan C1-luokan ajo-oikeus.
  • D1-luokan ajo-oikeudella saa kuljettaa ajoneuvoa, joka on suunniteltu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään 16 matkustajaa. Lisäksi ajoneuvo saa olla enintään 8 metriä pitkä.
  • D-luokan ajo-oikeudella saa kuljettaa ajoneuvoa, joka on suunniteltu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enemmän kuin 8 matkustajaa. D-luokan ajo-oikeuteen kuuluu myös D1.

Takaisin