09.04.2021

Linja-auto ryhmälle - Vinkit valintaan

linja-autossa iloisia matkustajia

Linja-autolla hoidetaan suurin osa Suomen suurimman tilausajosivuston tilausajoista. Linja-auto ei aina tarkoita pelkästään isoa, yli 50 paikkaista isoa linja-autoa, vaan yhtä hyvin voidaan puhua linja-autosta kun kyseessä on pienempi linja-auto. Tällaisia ajoneuvoja ovat minibussit, pikkubussit ja pienoisbussit.

Linja-auton koko

Linja-autoja löytyy paljon erikokoisia ja erilaisilla lisävarusteilla. Linja-autoksi yleisesti voidaan sanoa ajoneuvoa, jossa on enemmän kuin 8 matkustajapaikkaa, koska tällöin ajoneuvon kuljettamiseen tarvitaan D-luokan ajo-oikeus. D-ajokortista voi usein kuulla puhuttavan linja-autokorttina.

Pienemmistä linja-autoista puhuttaessa käytetään usein termejä minibussi, pikkubussi tai pienoisbussi. Usein huomioitava ero pienempien ja isojen linja-autojen välillä on, ettei pienemmissä lähtökohtaisesti ole lainkaan wc:tä sekä matkustajien jalkatila on pienempi.

Linja-auton lisävarusteet

Linja-autoon voidaan haluta lisävarusteita, kuten mikrofoni, näyttöjä tai vaikkapa pöytäryhmä neljälle. Tilausajot.netin tarjouspyyntölomakkeella voidaan määrittää halutut varustelutasot linja-autolle, jolla tilausmatka suoritetaan. Listalla ovat mm. turvavyöt kaikissa istuimissa, wc, WiFi, alkolukko kuljettajalle, matkustamon kylmäilmastointi, mikrofoni, jääkaappi sekä ajoneuvon ikä. Lisäksi tietenkin tilaaja voi määrittää myös lisätoiveita linja-auton varustelutasoon em. lisäksi. Huomioitavaa kuitenkin on, että lisätoiveet voivat vaikuttaa saatujen tarjousten määrään. Etenkin jos, lisävarustetoiveiden määrä on erityisen suuri, eikä siitä haluta joustaa.

Linja-auton kilpailutus on helppoa ja nopeaa

Linja-auton kilpailutus on tehty erittäin helpoksi ja Tilausajot.netin kulmakiviä on aina ollut palvelun helppous, nopeus ja tehokkuus. Kun tarve tilausajosta tulee ilmi, kannattaa kuljetuksesta samantien jättää tarjouspyyntö Tilausajot.netiin.

Linja-auton kilpailutuksessa ensinnäkin kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä. Etenkin jos toiveissa on pitkä lista lisävarusteisesta linja-autosta. Tavallisia ns. perustason linja-auton voi saada selkeästi helpommin ja tavallisia busseja onkin palvelussa enemmän. Linja-autoihin voi tutusta tarjouksen jättäneen liikennöitsijän esittelysivulla, jonne useat ovat lisänneet linja-autoistaan kuvia.

Tilausajot.netistä haetaan eniten tilausajoja Helsinkiin, joten mikäli mielessä on linja-auto ryhmälle Helsingissä, kannattaa varautua siihen, että samaan aikaan tilausajoa etsii moni muukin. Tällöin nopeus on valttia ja sopivan tarjouksen tullessa eteen, ei kannata aikailla vaan tarttua tarjoukseen! Muita suosittuja kaupunkeja Suomen suurimmalla tilausajosivustolla ovat Tampere sekä Turku.

Suosittuja tapahtumia linja-auton käyttöön ovat muun muassa erilaiset hääkuljetukset, kisa- ja pelimatkat sekä koululaisten luokka- ja leirikoulukuljetukset. Kannattaa myös tutustua tapahtumajärjestäjän oppaaseen, josta voi napata vinkit niin tapahtumaan kuin tapahtuman kuljetuksen järjestämiseen.

Muistathan, että mikäli porukallasi on linja-auton kuljettaja omasta takaa, voit myös vuokrata linja-auton Tilausajot.netin kautta!

Tilaa linja-auto ryhmälle

Linja-auton tilaus Tilausajot.netistä onnistuu helposti parhaimmillaan jopa vuorokauden sisällä! Tällöin kannattaa tosin muistaa, että mitä kauemmin pitää tarjouspyynnön avoimena, sitä enemmän myös tarjouksia voi saada. Keskimäärin tarjouksia tulee noin 5 kappaletta per tarjouspyyntö, mutta ei ole lainkaan epätavallista, että tarjouksia voi tulla yli 20 kappaletta. Etenkin Helsingin, Tampereen ja Turun seudun tilausajoissa tarjouksia voi tulla reilusti keskimääräistä enemmän. Sopivan tarjouksen kohdalla linja-auton varaus onnistuu muutamalla klikkauksella Tilausajot.netistä.

Lopuksi voimme vinkata, että toimitamme verkostomme liikennöitsijöille arkiaamuisin klo 10.00 koonnin edellisen vuorokauden uusista tarjouspyynnöistä. Joten kiireellisissä tilausajojen kyselyissä tämä kannattaa ottaa huomioon ja ehdottomasti hyödyntää!

Takaisin