27.06.2022

Leirikoulu ja luokkaretki - Miten, minne ja milloin?

lapsia köydenvedossa

Luokkaretki- tai leirikouluvarojen kartuttaminen vaatii ponnisteluja mutta useinmiten työ palkitsee! Luokkaretket ja leirikoulut ovat monelle nuorelle vuoden kohokohtia, joissa luokat pääsevät kokemaan yhdessä uutta sekä parantamaan ja ylläpitämään ryhmähenkeä.

Mitä eroa on luokkaretkellä ja leirikoululla?

Leirikoulu on kahden tai useamman päivän kestävä matka. Leirikoulussa oppilaat pääsevät oppimaan erilaisessa ympäristössä ja sisältö on osa opetussuunnitelmaa.

Luokkaretki on päivän tai enintään vuorokauden kestävä matka johonkin kotimaan kohteeseen.

Miten varat hankitaan?

Koska perusopetuksen on oltava maksutonta, luokkaretki- ja leirikouluvaroja voi kerätä vain vanhempien päätöksellä yhteiseen luokkaretki- tai leirikoulurahastoon. Tällöin varoilla täytyy olla myös rahastonhoitaja, joka useimmiten on joku lasten vanhemmista.

Suosittuja tapoja kerryttää varoja ovat esimerkiksi makeisten ja muiden tuotteiden myynti. Näiden lisäksi luokka voi osallistua erilaisiin talkoisiin tai järjestää myyjäiset. Varojen hankinta on syytä aloittaa hyvissä ajoin, jotta rahastoon saadaan riittävä summa kasaan. Hyviä vinkkejä varainkeruuseen löytyy Luokkis-sivustolta, joka on kotimainen luokkaretki- ja leirikouluportaali, jossa on vinkkejä yrityksistä ja tuotteista, jotka auttavat luokkaa varainkeruussa.

Näin ansaitsette rahaa luokalle tai joukkueelle

Tienatkaa nopeasti rahaa kivaa tekemistä varten myymällä hyvin kaupaksi meneviä tuotteitamme. Jos teitä on 20 ja jokainen myy 25 rasiaa, ansaitsette 1 500 €. Lisäksi ansionne rasialta on sitä suurempi, mitä enemmän myytte. Suositussa verkkokaupassamme myyminen on sitä paitsi nopeaa ja kätevää.

Ilmainen infopaketti – kaikki, mitä tarvitsette päästäksenne alkuun. Lisäksi tarjoamme maistiaiseksi rasian Pikkuveljen Parasta Toffeesekoitusta!

Kakkutukku

Bussilla leirikouluun

Leirikoulun siirtymät onnistuu helposti bussilla. Usein bussi voi olla myös koko leirikoulun ajan käytössä, jos leirikouluun lähdetään hieman kauemmas, esimerkiksi Lappiin, Ahvenanmaalle tai vaikkapa Ruotsiin.

Linja-autolla kuljettaessa voidaan myös siirtymäaika käyttää hyväksi, esimerkiksi nostamalla ryhmähenkä jollakin hauskalla ryhmätehtävällä.

Budjettiin sopiva kuljetus löytyy helposti Tilausajot.netistä, josta löytyy varmasti luokan tarpeisiin sopiva tilausajo. Kuljetus hoituu turvallisesti ja kustannustehokkaasti joka paikkaan ja onhan linja-auto myös esimerkiksi yksityisautoilua ekologisempi tapa matkustaa.

Suosittuja leirikoulukohteita

Suomessa on paljon erilaisia leirikoulukeskuksia, jossa leirikoulun toteutus tapahtuu vaivattomasti. Leirikoulukeskuksissa voi olla joko majoitus sekä henkilökunta ja ohjaaja tai vain pelkät majoitustilat. Keskuksia löytyy koko Suomen alueelta, joten leirikoulupaikka voi löytyä hyvinkin läheltä. Katso kattava lista kaikista leirikoulukeskuksista Leirikouluyhdistyksen sivuilta tästä.

Muita suosittuja leirikoulukohteita ovat muun muassa Ahvenanmaa, jossa voidaan vierailla esimerkiksi Taffelin sipsitehtalla ja tutustua Ahvenanmaan historiaan. Toinen suosittu leirikoulukohde on Lappi, jossa voi tutustua esimerkiksi huskysafariin, poroihin ja koskenlaskuun.

Leirikoulu voidaan myös toteuttaa ulkomailla, jolloin nuoret pääsevät kokemaan uudenlaista kulttuuria ja pääsevät harjoittelemaan myös vierasta kieltä. Ulkomaan leirikoulut ovat usein kotimaan matkoja kalliimpia ja siksi harvinaisempia. Ulkomaille voi myös mennä esimerkiksi Ruotsiin tai Norjaan, jonne pääsee vaivattomasti myös bussilla.

Suosittuja luokkaretkikohteita

Vierailu Fazerin tehtaalla on monen nuoren luokkaretken kohokohta, jossa päästään kuulemaan mielenkiintoista tietoa makeisten valmistuksesta sekä nauttimaan Fazerin herkullisia tuotteita.

Huvipuistoja Suomessa on useampia, isoimpia ovat Linnanmäki ja Särkänniemi. Muita suosittuja huvipuistoja ovat Tykkimäki Kouvolassa ja Powerpark Kauhavalla. Lisäksi Suomessa kiertää paljon erilaisia Tivoleja sekä Sirkuksia. Helsingissä suosittuja kohteita ovat myös Korkeasaari, Suomenlinna, Tiedekeskus Heureka ja Kiasma.

Lisäksi Suomen upeat kansallispuistot, kuten Koli, Nuuksio ja Pallas–Yllästunturi ovat myös suosittuja kohteita, joissa pääsee kokemaan upeita elämyksiä luonnon helmassa. Lisäksi muita suosittuja leirikoulukohteita ovat muun muassa Levi ja Himos.

Takaisin