21.07.2020

Tilausajo Helsinkiin - Vinkit täydelliseen Helsinki-päivään

portailla istuva nainen

Tilausajoissa yksi suosituimmista kohteista on Helsinki, jonne tehdään 23 % Tilausajot.netin tilausmatkoista. Usein tilausajo tapahtuu myös Helsingin sisällä, joka osakseen nostaa Helsingin suosiota tilausajojen matkakohteena.

Oletko miettinyt mitä tehdä Helsingissä? Helsinki matkakohteena on loistovalinta monestakin syystä. Helsingissä voi ihailla upeaa arkkitehtuuria, tutkia mielettömiä museoita, nauttia luonnosta sekä kokea upeita makunautintoja ravintoloissa. Upean illallisen jälkeen voi jatkaa helposti myös Helsingin monipuoliseen yöelämään.

Kokosimme viisi suosittua matkakohdetta Helsingissä, joista jokainen on toistaan mielenkiintoisempi kohde tutustua, kun suunnittelet tilausajoa Helsinkiin. Keräsimme loppuun vielä muutaman extrakohteen, joten muista lukea loppuun asti ja ottaa vinkit talteen!

Helsingin top 5 matkakohteet

Kaupunkikirjasto Oodi

Oodi on uusi keskustakirjasto Helsingin sydämessä, joka on kaikille avoin kohtaamispaikka. Oodi tarjoilee tietoa, taitoa ja tarinoita sekä sinne on helppo saapua oppimaan, eläytymään ja työskentelemään. Oodi on valmistunut vuonna 2018 ja sijaitsee Kansalaistorin laidalla.

Senaatintori ja Tuomiokirkko

Senaatintorilla sijaitseva Tuomiokirkko on yksi Helsingin suosituimmista matkailunähtävyyksistä. Samalla se on myös kuvatuin sekä tunnetuin rakennus Helsingissä. Kirkko on valmistunut vuonna 1852 ja sen on on suunnitellut Carl Ludvig Engel. Tuomiokirkko toimii nykyään Helsingin hiippakunnan pääkirkkona ja sen katolta löytyy kaksitoista apostolin veistosta vartioimasta kaupunkia. Kirkon kryptassa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja konsertteja. Kesäisin toisessa tapulissa toimii matkamuistomyymälä.

Senaatintori ympäristöineen on ainutlaatuinen uusklassinen kokonaisuus. Tuomiokirkon lisäksi Senaatintorin laidalla on Engelin suunnittelema Valtioneuvoston linna, Yliopiston päärakennus ja Kansalliskirjasto. Keskellä Senaatintoria komeilee Aleksanteri II:n patsas. Senaatintorin läheisyydessä sijaitsee myös suosittu ja vilkas Kauppatori sekä viihtyisä Esplanadin puisto.

Amos Rex

Amos Rex on vuonna 2018 avattu taidemuseo, jossa kohtaavat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Sen näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta. Amos Rex koostuu uusista maanalaisista näyttelytiloista, vanhasta Lasipalatsista ja elokuvateatteri Bio Rexistä. Lasipalatsin aukiolla näyttelytilan kattona toimii kumpuileva tapahtuma-aukio.

Linnanmäki

Linnanmäen huvipuisto on Suomen suosituimpia huvipuistoja se on perustettu vuonna 1950. Alueella on yli 40 huvipuistolaitetta, runsaasti erilaisia pelejä sekä laadukkaita ravintoloita koko perheelle. Linnanmäki on erityisesti tunnettu sen puisesta vuoristoradasta, joka on toiminut vuodesta 1951 ja on edelleen Linnanmäen suosituin laite. Linnanmäellä on myös ulkonäyttämö, jossa esiintyvät erilaiset viihdetaiteilijat.

Korkeasaari

Korkeasaari on yksi maailman vanhimpia eläintarhoja. Se on perustettu vuonna 1889. Korkeasaaressa voi tutustua yli 159 eläinlajiin ja satoihin kasvilajeihin ympäri maailmaa. Lisäksi Korkeasaaresta löytyy ravintoloita sekä grillipaikka omien eväiden syöntiin. Saari on myös tunnettu kesällä vapaana vaeltavista, upeista riikinkukoista. Korkeasaaren sydämenasia on uhanalaisten lajien suojelu ja vierailemalla Korkeasaaressa vierailija tukee samalla uhanalaisten eläinten suojelua.

Muutama muu vierailun arvoinen kohde

Tiesitkö, että voit löytää salakapakan Helsingin keskustasta? Sisään pääsee vain lankapuhelimen veiviä veivaamalla ja poistuminen tapahtuu takaovesta. Salakapassa pääset nauttimaan erilaisista drinkeistä ja juomista sekä kieltolain tunnelmasta. Huomioithan, että salakapakka on vain täysi-ikäisille. Salakapakka sijaitsee Senaatintorin ja kauppatorin välimaastossa.

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on upea vierailupaikka, jonne matkataan meriteitse lautalla. Suomenlinnaa alettiin rakentamaan vuonna 1748 ja nykyään merilinnoitus on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta sekä suosittu vierailukohde.

Löyly, elämyksellinen saunaravintola Helsingin Hernesaaressa on ainutlaatuinen niin sijainnin kuin arkkitehtuurin puolesta. Löylyssä saunat lämpenevät joka päivä ja ravintolasta löytyvät aurinkoinen terassi sekä näköalaravintola. Löyly on päässyt myös Time Magazinen World’s 100 Greatest Places -listalle.

Kaipaatko lisää matkavinkkejä Helsinkiin? Tutustu My Helsinki -sivustoon, josta löydät ajankohtaiset ilmiöt, tapahtumat ja ravintolat paikallisten suosittelemana.

Takaisin