16.08.2021

Pitkä tilausajo edessä - vinkit miten ajan saa kulumaan

tilausajo matkustajat istuu linja-autossa

Tilausajo voi toisinaan olla useita tunteja pitkä kun matkataan esimerkiksi Helsingistä tilausajolla Lappiin tai vaikkapa ulkomaille. Oman porukan kanssa on mukava vaihtaa kuulumisia ja jutella niitä näitä, mutta välillä voi käydä niin ettei tuntien jälkeen keksi sanottavaa. Onneksi bussissa voi keksiä mitä hauskempia pelejä, joita pelata matkan aikana.

Kannattaa muista bussimatkalla, että minibussissa≤ ja pikkubussisa on vähemmän jalka- ja matkustustilaa kuin isossa linja-autossa. Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin jos haluaa tehdä jotakin isompia käsitöitä bussimatkalla.

Pelit ja leikit bussimatkalle

Laiva on lastattu -pelissä yksi valitsee kirjaimen, esimerkiksi kirjaimen M. Tämän jälkeen ensimmäinen pelaaja sanoo “Laiva on lastattu minibussilla”, jonka jälkeen seuraavan tulee keksiä millä M-alkuisella sanalla laiva on lastattu. Se joka ei keksi M-kirjaimella alkavaa sanaa, tai sanoo jo sanotun sanan, putoaa pelistä.

Sanajono -pelissä valitaan ensin kategoria, esimerkiksi hedelmät. Tämän jälkeen ensimmäinen sanoo jonkin sanan kategoriasta, esim. sitruuna. Seuraava sanoo samasta kategoriasta sanan, joka alkaa kirjaimella, johon edellinen sana loppui, esim. ananas. Se joka ei keksi sanaa, putoaa pelistä.

Rekkari -pelissä keksitään ja sanotaan vuoronperään tulevien autojen rekisterikilvistä muodostettuja lauseita. Esim. KBI-127 = kilpailuta bussikuljetus ilmaiseksi.

Viimeinen tavu -pelissä ensimmäinen sanoo jonkin sanan esimerkiksi pikkubussi ja seuraavan tulee sanoa sana, jonka ensimmäinen tavu on sama kuin edellisen sanan viimeinen tavu. Esimerkiksi: Mi-ni-bus-si → Si-pu-li → Li-pas-to

Muuta tekemistä linja-autoon

Linja-autossa voi käyttää ajan hyödyksi ja uppoutua esimerkiksi kirjan tai lehden ääreen. Jos lukeminen ei ole mahdollista esimerkiksi matkapahoinvoinnin takia, kannattaa ladata jokin äänikirjasovellus tai kuunnella podcasteja. Myös tv-sarjojen ja elokuvien katsominen onnistuu kätevästi älylaitteen luurilta.

Bussiin voi ottaa mukaan myös kesken jääneen käsityön tai aloittaa uuden teko. Myös ristikot ja sudokut ovat hauskoja ajanviettotapoja. Mikäli linja-autossa on pöytäryhmä, on sen ääressä mukava pelata korttia tai vaikkapa Unoa. Mikäli kaikille matkalaisille sopii, voitte myös järjestää musavisan, jossa jokainen yrittää arvata kappaleen nimen ja esittäjän. Myös tavallinen tietovisa on klassikko tien päällä ja bussin mikrofoni on tähän onnen omiaan! (Vinkki! Muista rastittaa mikrofoni Tilausajot.netin tarjouspyyntölomakkeen Ajoneuvon varusteet -listalta)

Kilpailuta bussikuljetus - löydä paras hinta

Sopivan bussin löytäminen ei ole vaikeaa, sillä sen voi helposti kilpailuttaa netissä. Tilausajot.net tarjoaa valmiin lomakepohjan, jonka täyttämällä tarjouspyynnön teko onnistuu helposti ja täysin maksutta sekä ilman riskiä! Tilausajot.netin yli 200 liikennöitsijän verkosto hoitaa kaikenlaiset tilausajot luotettavasti niin kotimaassa kuin ulkomaille. Kotimaisella Tilausajot.net palvelulla on jo yli 55 000 tyytyväistä käyttäjää!

Takaisin