19.02.2021

Varaa bussi ja lähde kohti laskettelurinteitä

iloinen lapsi laskettelee laskettelurinteessä

Hiihtolomalla hiihtoladut, laskettelu, lautailu ja pulkkamäet kutsuvat. Hyviä hiihtokeskuksia ja laskettelurinteitä voi löytyä myös suhteellisen läheltä. Yksi vaihtoehto on kerätä oma porukka kasaan ja napata pikkubussi tai minibussi alle ja suunnata kohti rinteitä!

Hiihtoloma on monen lapset kohokohta ja lumikinosten ollessa korkeimmillaan, kaikki ulkoiluaktiviteetit ovat suosittuja. Mikä onkaan parempaa kuin lähteä aurinkoisessa pakkassäässä pulkkamäkeen ja tehdä termariin lämpimät kaakaot. Hiihtolomalla usein hiihto- ja laskettelukeskukset houkuttelevat laskettelemaan ja lautailemaan. Tilausbussi onkin helppo keino siirtyä omalla porukalla rinteisiin, olipa matka lyhyt tai pitkä.

Sukset tai lauta alle ja rinteeseen...

Tulevan hiihtoloman kunniaksi nostamme muutaman laskettelukeskuksen ympäri Suomen. Ota siis tärpit talteen ja suunnittele oma lasketteluloma.

Ylläs - Suomen parhaat rinteet

Ylläs, eli Yllästunturi sijaitsee länsi-Lapissa Kolarin kunnassa. Ylläksellä pääsee nauttimaan aidosta lappalaisesta tunnelmasta sekä upeista laskettelurinteistä! Ylläksellä rinteitä on yhteensä 63 ja hissejä 28 mukaan luettuna gondoli. Kaikki rinteet ja hissit eivät ole välttämättä joka päivä auki ja päiväkohtainen tieto kannattaakin tarkistaa Ylläksen rinnekartasta. Tiesitkö, että Ylläksellä on enemmän rinnekilometrejä kuin missään muussa Suomen laskettelukeskuksessa.

Etenkin etelästä Ylläkselle tulee matkaa kilometrikaupalla. Siirtymisiin kannattaa ottaa oma tilausaajo Ylläkselle tai lentää ensin Kittilän tai Rovaniemen lentoasemalle, jonne on etukäteen varannut Tilausajot.netistä tilausbussin.

Tahko - Rinteet Kuopin kupeessa

Tahko sijaitsee 56 kilometriä Kuopion keskustasta koilliseen. Tahkolla on rinteitä yhteensä 24, joista pisin on reilun kilometrin mittainen. Hissejä on 15 kappaletta. Tarkista Tahkon rinteiden tilanne ja näet selkeästi tarkempia tietoja kustakin rinteestä ja mitkä rinteet ovat mihinkin kellonaikaan auki.

Tahkolle on helppo saapua omalla tilausbussilla mistä päin tahansa Suomea. Tilausajo Tahkolle on helppo toteuttaa niin minibussilla, pikkubussilla kuin pienemmällä tilataksilla. Lisäksi kannattaa pohtia minibussin vuokrausta, mikäli ammattitaitoinen kuljettaja löytyy omasta takaa.

Ruka - Rinteitä kaiken tasoisille laskijoilla

Ruka sijaitsee Kuusamossa, jossa rinteet ovat ympäri 500 metriä korkeaa Rukatunturia. Ruka on tunnettu erinomaisesti hoidetuista rinteistä, jotka ovatkin Rukan kunnia-asia. Rinteitä Rukalla on 35 ja hissejä 22. Rukan ajankohtainen rinnetilanne kannattaa aina tarkistaa rinnekartasta. Tiesitkö, että Rukalla lasketaan talvikautena yli 200 päivänä rinteissä.

Tilausajo Rukalle on tavallinen tapa matkustaa ja Rukalla näkeekin paljon tilausbusseja parkissa. Ison linja-auton tavaratilassa kulkee niin laskettelusukset kuin laudat helposti, eikä matkustusmukavuudesta tarvitse tinkiä.

Koululaisten hiihtolomat

Hiihtoloma tai talviloma on monen nuoren talven kohokohta, jolloin monet perheet suuntaavat lomailemaan laskettelukeskuksiin, mökille tai ulkomaille. Hiihtoloma kestää yhden viikon ja hiihtolomat on porrastettu maakunnittain. Pääsääntöisesti hiihtolomaviikkoja ovat viikot 8,9 ja 10. Perinteisesti hiihtolomaviikot ovat suosituinta aikaa hiihto- ja laskettelukeskuksissa, joten tämä kannattaa ottaa huomioon, mikäli kaipaat enemmän tilaa.

Tiesitkö, että idea hiihtolomasta on alunperin tullut kouvolalaiselta voimistelunopettajalta, Santeri Hirvoselta vuonna 1926.

Tärpit Etelä-Suomen hiihtokeskuksiin

Eteläisessä Suomessa on myös mahdollisuus päästä laskettelemaan hyviin rinteisiin. Muutamia hyviä kohteita ovat esimerkiksi Messilä ja Sappee. Näihin kohteisiin on helppo ottaa esimerkiksi minibussi Helsingistä ja suunnata oman porukan kesken tilausbussilla rinteisiin.

Messilä on Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus ja sijaitsee Hollolassa, Lahden kupeessa. Messilässä on yhteensä 10 rinnettä. Messilään oon pääkaupunkiseudulta vain tunnin ajomatka, jonne kannattaa kilpailuttaa kuljetus tilausajona.

Sappee sijaitsee keskellä Pirkanmaata ja tarjoilee pohjoisen tunnelmaa etelässä. Sappeessa on yhteensä 13 rinnettä ja 8 hissiä. Sappeeseen on alle tunnin matka Tampereelta, josta on kätevä ottaa tilausbussi ryhmälle.

Varaa tai vuokraa bussi laskettelulomalle

Tilausbussin varaus onnistuu helpoiten Tilausajot.net -palvelusta, sillä voit kilpailuttaa kuljetuksen täyttämällä yhden tarjouspyyntölomakkeen ja tämän jälkeen saat tilausajolle hinta-arvion. Mikäli haluat varata bussin ilman kuljettajaa, eli vuokrata bussin, voit kirjoittaa Matkareitti ja täsmenteet -kohtaan tämän tiedon.

Laskettelu voi olla hauskaa ja opettavaista

Laskettelu ei ole pelkkä hauska vapaa-ajanviete, vaan laskettelu voi olla esimerksis luokan luokkaretki tai leirikoulu kohde. Lisäksi nuorille järjestetään rippileirejä, jossa riparilla pääsee laskettelemaan! Laskettelu sopii kaikille ja lisäksi helpot mäet sopivat myös vasta-alkajille loistavasti. Jos et ole vielä kokeillut laskettelua (tai lautailua) niin suosittelemme kokeilemaan!

Takaisin