30.05.2022

Minibussi Tampere - Paljon maksaa minibussi Tampereella?

Charterbuss

Tampereen sisällä on suosittua kulkea minibussilla. Tilausajo Tampereella voi olla esimerkiksi kiertoajelu Tampereen nähtävyyksillä, siirtymä esimerkiksi yritysvierailuilla tai vaikkapa polttarikuljetus. Lisäksi Tampereella tehdään paljon luokkaretki- ja leirikoulukuljetuksia Särkänniemeen.

Tampereelta suunnataan minibussilla myös usein Turkuun, Helsinkiin sekä muualle lähikuntiin Pirkanmaalla. Turussa ja Helsingissä yhtiä suosituimpia määränpäitä ovat satamat, joista lähdetään esimerkiksi risteilylle Tukholmaan tai Tallinnaan.

Minibussien hinnat vuonna 2021

Tampereelle haettiin runsaasti tilausajoja minibussilla vuonna 2021. Tilausajot.netissä jätettiin vuonna 2021 noin 200 tilausajon tarjouspyyntöä, jossa matkustajamäärä oli enintään 20 ja lähtöpaikkana sekä määränpäänä oli Tampere. Näihin tarjouspyyntöihin tuli lähes 700 tarjousta verkoston liikennöitsijöiltä.

Otimme selvää paljon minibussi maksaa kun tilausajo tapahtuu Tampereen alueella. Huomaathan, että minibussista voidaan myös käyttää termiä pikkubussi tai pienoisbussi. Lisäksi ei ole lainkaan epätavallista, jos joku sanoo tilataksia minibussiksi. Haluamme tähdentää, että tässä artikkelissa minibussilla tarkoitetaan kaikkia max. 20 matkustajan ajoneuvoja.

Tampereen sisällä tapahtuvan tilausajon hinta minibussilla vaihteli vuonna 2021, 55 eurosta 5500 euroon. Keskihinnaksi muodostui 685 euroa. Huomioithan, että kyseiset hinnat eivät edusta tarjouspyynnöltään identtisiä tietoja. Tarjouspyyntöjen sisältö voi vaihdella kilometrien, keston ja henkilömäärän osalta.

Minibussien hinnat eivät ole vuonna 2022 suoraan verrattavissa edellisvuoden hintoihin, sillä polttoaineen hinta on noussut reilusti vuodesta 2021. Tämä on hyvä huomioida hintaa miettiessä. Lisäksi toukokuussa 2022 Tampereella järjestettävät jääkiekon maailmanmestaruuskisat nostivat myös minibussien ja isojen bussien kysyntää niin paljon, että myös se nosti ajankohdalle tilausajojen hintoja.

Minibussin vuokraus vai tilausajo?

Minibussi tilausajona, eli ko. yrityksen ammattitaitoisen kuljettajan ajamana on aina helppo tapa hoitaa siirtymiset. Toisinaan myös omasta takaa voi löytyä ammattitaitoinen kuljettaja ja minibussin vuokraus voi tulla kysymykseen. Kannattaa huomioida, että vaikka vuokraus voisi tulla halvemmaksi, tulee vuokrauksessa myös lisää vastuita tilaajalle.

Kun kuljetaan minibussilla tilausajona, jokainen saa nauttia matkustamisesta eikä esimerkiksi isojen kaupunkien kaduilla tarvitse miettiä pysäköintiä tai auton kääntämistä. Kun vuokraat minibussin, kannattaa aina selvittää millä ajo-oikeudella kyseistä minibussia saa kuljettaa. Lisäksi vastuuvakuutuksen omavastuu sekä vakuutuksen sisältö kannattaa tarkistaa ennen vuokrausta. Kannattaa myös huomioida, että vuokraaja on myös vastuussa mahdollisista pysäköintivirhemaksuista ja esimerkiksi ylinopeussakoista.

Tapahtumatila haussa? Löydä Tampereen parhaat tilat juhliin Venuusta!

Takaisin