19.06.2023

Linja-autot ja bussit kaikissa kokoluokissa

sininen linja-auto ajaa tiellä

Suomesta löytyy erilaisia busseja ja linja-autoja eri kokoluokissa ja ominaisuuksissa, jotka soveltuvat erilaisiin kuljetustarpeisiin. Yleisiä bussikokoja, joita Suomessa käytetään on minibussit, pikkubussit, linja-autot, bussit, turistibussit, charterbussit sekä kaksikerrosbussit.

Tilausajot.net-palvelu kokoaa kaikkien kokoluokkien tilausajobussit ja linja-autot yhteen paikkaan, josta kenen tahansa on helppo kilpailuttaa ja tilata kuljetus. Tilausajot.netin verkosto koostuu kotimaisista taksi- ja bussiyrityksistä, joista kaikilta on tarkistettu henkilökuljetukseen tarvittava henkilöliikennelupa.

Bussikoot pähkinänkuoressa

Minibusseja käytetään yleensä pienemmille ryhmille tai perheille. Ne voivat olla noin 8-16-paikkaisia. Minibussit ovat joustavia ja soveltuvat hyvin esimerkiksi lentokenttäkuljetuksiin, hotellikuljetuksiin tai retkibussiksi.

Pikkubussit ovat hieman suurempia kuin minibussit ja niillä voi olla noin 17-30 paikkaa tai jopa enemmän. Ne soveltuvat hyvin suuremmille ryhmille, kuten koululaisille, matkailijoille tai työntekijöille. Pikkubussit voivat tarjota mukavuutta ja tilaa pidemmille matkoille.

Linja-autot ovat suurempia busseja, joilla on enemmän matkustajapaikkoja. Suomessa on erikokoisia linja-autoja, ja niissä voi olla jopa yli 50 paikkaa. Linja-autot soveltuvat hyvin esimerkiksi joukkoliikenteeseen, kaukoliikenteeseen ja pidempiin matkoihin.

Kaksikerrosbusseja käytetään usein kaupunkien kiertuebussina tai matkailubussina. Ne ovat suuria ja niissä on kaksi kerrosta, joten niissä voi olla paljon matkustajapaikkoja. Kaksikerrosbussit ovat melko harvinaisia Suomessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Busseissa on eroja

Bussien välillä on eroja paitsi koon ja matkustajakapasiteetin suhteen, myös mukavuus- ja varustetasossa. Isommissa linja-autoissa voi olla esimerkiksi wc-tiloja, ilmastointi, tavaratilaa ja viihdejärjestelmiä, kun taas pienemmissä busseissa näitä ominaisuuksia voi olla vähemmän tai ei lainkaan.

TOn tärkeää valita oikean kokoinen bussi tai linja-auto, joka sopii tarkoitukseen ja matkustajamäärään. Bussiyritykset ja palveluntarjoajat voivat tarjota erilaisia vaihtoehtoja, joten kannattaa Tilausajot.netin lomakkeelle kohtaan Matkareitti ja täsmenteet (lomakkeen 2.sivu) avata tarpeista ja toiveista, jotta liikennöitsijä voi valita sopivan bussin.

Mistä saa helpoiten hinnan bussikuljetukselle?

Bussikuljetuksen hinta ja tilausajon hinta-arvio on helppo hakea Tilausajot.net-palvelusta, joka on Suomen suurin tilausajosivusto. Palveluun voi jättää maksutta ja riskittömästi tarjouspyynnön tilausajosta, johon voivat tarjouksia tehdä kotimaiset bussiyritykset ja liikennöitsijät. Palvelun suosituimpia ominaisuuksia on ilmainen tilausajon hintavertailu, arvostelut toteutuneista tilausajoista sekä nopea ja mutkaton tilausajon tilaus.

Tiesitkö, että Tilausajot.netillä on jo yli 60 000 käyttäjää Suomessa ja asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan (03/2023) yli 92% suosittelisi palvelua ystävälleen. Tilausajot.netin takana on suomalainen Rideer Nordic Oy Kotkasta, jolla on Luotettava Kumppani -sertifikaatti sekä yli kymmenen vuoden kokemus alalta.

Takaisin