14.12.2020

Tilausajojen peruutusehdot ja ajon peruutus

mies odottaa tien varressa bussia matkalaukku kädessä

Tilausajo tilatessa kannattaa aina tutustua liikennöitsijän varaus- ja peruutusehtoihin, jotta matkan peruuntuessa ei tule eteen mitään ikäviä yllätyksiä.

Jokainen meistä tietää, että välillä kaikki ei mene niinkuin on suunnitellut ja suunniteltuun matkaan tulee muutoksia tai se joudutaan perumaan. Etenkin vuoden 2020 vallitseva poikkeustila toi monelle eteensä yllättävän tilanteen, jossa tuleva tilausajo oli peruttava. Näitä tilausajoja olivat muun muassa peli- ja turnausmatkat, messukuljetukset, teatterimatkat ja muut siirtymiset.

Monesti tilausajojen kohdalla matkaa on suunniteltu reilusti ennen itse matkan ajankohtaa, jolloin tilausajosta on jätetty tarjouspyyntö, se on kilpailutettu ja tehty valinta. Tänä päivänä monen arkielämän ollessa todella hektistä, niin edellä mainitut toimenpiteet onnistuvat käden käänteessä Tilausajot.netin avulla. Yhdellä tarjouspyynnöllä kun tavoittaa lähes 200 tilausajoon erikoistunutta yritystä ympäri Suomen.

Jos tapahtuu niin ikävästi, että matka peruuntuu ja on aika peruuttaa kuljetus, niin mitä silloin tulisi tehdä ja mitä asioita tulisi ottaa huomioon? Entä kannattaako joitain asioita selvittää jo ennen matkan varausta?

Tilausajot.net liikennöitsijän varaus- ja peruutusehdot

Tilausajot.netin liikennöitsijäverkosto kattaa lähes 200 tilausajoyritystä ympäri Suomen. Kun palveluun jättää maksuttoman tarjouspyynnön, voi tarjouksia saada parhaassa tapauksessa toistakymmentä! Tarjoukset tulevat kootusti omalle Tilausajot.net tunnukselle, mutta saaduista tarjouksista tulee myös aina tieto sähköpostiin. Tarjoukset näkyvät helpoiten kirjautumalla Tilausajot.net palveluun, jossa ne listautuvat oman tarjouspyynnön alle. Tästä näkymästä tarjousten vertailu on helppoa ja mutkatonta.

Tarjousten yhteydessä on linkki tarjouksen jättäneen liikennöitsijän sopimusehtoihin. Sopimusehdoissa on voitu eritellä esimerkiksi peruutusehdot sekä muut varausehdot. Hyväksymällä jonkin tarjouksen, käyttäjä hyväksyy samalla ko. liikennöitsijän ehdot. Mikäli liikennöitsijällä ei ole lisätty ehtoja, niistä voi kysyä suoraan liikennöitsijältä.

Matkan peruutus

Kun matka peruuntuu ja kun tilausajo on kilpailutettu Tilausajot.netissä (ja lisäksi valinta on tehty kirjautumalla Tilausajot.netiin), tulee matka perua suoraan liikennöitsijälle. Valitun liikennöitsijän yhteystiedot näkyy kirjautumalla Tilausajot.netiin ja valitsemalla ko. tarjouspyyntö. Tilausajot.netin asiakaspalvelumme auttaa etsimään oikean liikennöitsijän, mikäli et löydä yhteystietoja.

Usein matkan voi peruuttaa tiettyyn päivään asti ilman kuluja. Usein liikennöitsijöillä on peruutusehdoissa porrastettu kulujen osalta peruutusaika. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä lähempänä asiakas peruu matkan, sitä suuremmaksi kasvaa maksettavaksi jäävän kulun osuus. Tarkistathan siis peruutusehdoista mikä on kyseisen liikennöitsijän ajallinen takaraja, jolloin matkan voi peruuttaa ilman kuluja.

Liikennöitsijä peruu tilausajon

Toisinaan voi tapahtua jotain yllättävää ja liikennöitsijä voi joutua perumaan matkan. Tällöin liikennöitsijä on matkan varaajaan suoraan yhteydessä. Liikennöitsijän kanssa voidaan sopia mahdollisista hyvityksistä tai matkan siirrosta, mikäli se on kyseisessä tilanteessa mahdollista.

Tilausajot.net - poikkeusajan lisävalinnat

Poikkeusaikana tilanne voi muuttua nopeallakin aikavälillä suuresti. Tilausajot.netin ylläpito reagoin tähän tuomalla poikkeusajan lisävalinnat liikennöitsijöiden tarjouksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että liikennöitsijä voi antaa tilausajoasiakkaalle mahdollisuuden peruuttaa matka ilman kuluja jopa 72 tuntia ennen matkaa. Huomioithan, että tämä valinta on tarjouskohtainen ja aina erikseen mainittu, mikäli maksuton peruutus ko. liikennöitsijällä on käytössä. Poikkeusajan lisävalinnat ovat käytössä ainoastaan poikkeusaikana ja ovat selkeästi eroteltu tarjouksessa keltaisella laatikolla.

Ongelmatilanteissa, mistä saa apua?

Lähtökohtaisesti kaikki erimielisyydet tulisi hoitaa liikennöitsijän ja matkan varaajan kesken. Usein keskustelu puhelimessa tai sähköpostitse ratkaisee mahdolliset ongelmat. Tilausajot.netin liikennöitsijäverkosto on alansa ammattilaisia ja osaavat vastata kaikenlaisiin kysymyksiin. Äärimmäisissä tilanteissa voi kääntyä Kilpailu- ja kuluttajaviraston puoleen.

Takaisin