11.08.2021

Pikkubussilla, taksilla ja linja-autolla kohti huvipuistoja

värikäs maailmanpyörä huvipuistossa

Huvipuistoon matkustetaan yhä enemmän tilausajobussilla tai tilataksilla. Minibussit ja pikkubussit ovat loistava vaihtoehto pienemmille ryhmille, jotka eivät kuitenkaan enää mahdu tilataksiin. Tavallisesti pikkubussi on hyvä valinta kun ryhmän koko on 10-20 henkeä. Alle 8 hengen porukka matkaa taas mukavasti tilataksilla.

Suomen suosituimmat huvipuistot

Usein huvipuiston parkkialueella näkyy useita erilaisia ja erikokoisia linja-autoa. Moni koululuokka suuntaa alkukesästä luokkaretkelle johonkin Suomen huvipuistoista. Suomen suosituin huvipuisto - ja samalla myös vanhin, on tietysti Helsingissä sijaitseva Linnanmäki. Muita suosittuja huvipuistoja ovat muun muassa tietysti Särkänniemi Tampereella, Tykkimäki Kouvolassa sekä Powerpark Alahärmässä.

Kesä ja huvipuistot

Huvipuistojen kausi alkoi ympäri Suomea toukokuussa ja huvittelemaan pääsee koko kesän aina elokuun loppuun. Lisäksi isommat puistot ovat auki vielä syyskuussakin. Nykyään huvipuistorannekkeet kannattaa ostaa ennakkoon netistä ja toisinaan ne voivat ennakkoon olla myös hieman edullisempia kuin lippuluukulta.

Kuuman kesän parhaat viilennyspaikat löytyvät sieltä, jossa pääsee viilentymään veteen - eli vesipuistot! Suomesta löytyy erilaisia ja erikokoisia vesipuistoja, joten valinnan varaa riittää. Esimerkiksi loistavia kohteita ovat Espoossa sijaitseva Serena, Mikkelissä oleva Visulahti ja Tervakoskella sijaitseva Puuhamaa.

Tilausajo on turvallinen tapa siirtyä huvipuistoon

Tilausajo ammattitaitoisen kuljettajan kanssa on turvallinen tapa liikkua ja tässä on myös yksi syy, minkä takia etenkin koululaisten luokkaretki- tai päiväretkikuljetukset on hoidettu tilausajona. Oman porukan kesken voi ryhmästä toisinaan löytyä ammattitaitoinen kuljettaja omasta takaa, jolta löytyy myös isompien ajoneuvojen kuljettamiseen oikeuttava ajo-oikeus. Tällöin pikkubussin vuokraus voi olla loistava vaihtoehto matkustaa oman porukan kesken.

Kun etsitään pikkubussia ryhmälle, kannattaa tilausajo kilpailuttaa ja tilausajohintoja vertailla. Tiesitkö, että hintavertailussa hinta edullisimman ja kalleimman tarjouksen välillä voi vaihdella hyvinkin paljon. Tilausajon hintaan vaikuttaa moni seikka, aina viikonpäivästä vuoden aikaan sekä kilometreistä henkilömäärään. Ajantasaisen hinnan selvittäminen on onneksi helppoa Suomen suurimmalla tilausajosivustolla, Tilausajot.netissä. Palveluun yksinkertaisesti syötetään ajon tiedot, odotetaan tarjouksia ja vertaillaan hintoja. Palvelu on maksuton ja riskitön, sillä palvelussa ei ole tilauspakkoa. Tilausajot.net on myös täysin suomalainen palvelu!

Takaisin