16.07.2019

Tilausajo on turvallinen tapa liikkua

lapsi laittaa turvavyötä kiinni

Lasten urheilujoukkueen kisamatkoja tai koululaisten luokkaretken kuljetusta suunnitellessa, nousee turvallisuus tärkeysjärjestyksessä korkealla. Tilausajo linja-autolla tai minibussilla on turvallisempi tapa liikkua kuin yksityisautoilu ja tästä puhuvat myös tilastot.

Vuonna 2017 maantiellä tapahtui yhteensä 2 348 onnettomuutta. Näistä kahdesta kolmesta osallisena oli henkilöauto. Onnettomuudet, joissa mukana oli linja-auto, jäävät vain murto-osaan tuosta luvusta.

Linja-autolla tai minibussilla liikkuessa turvallisuutta lisää se, että kuljettajana toimii koulutettu ammattikuski. Hänellä on ammattitaito niin ajoneuvon hallintaa kuin vaativiin ajo-olosuhteisiin. Lisäksi ulkopuolinen kuljettaja voi keskittyä täysin turvalliseen ajamiseen.

Tilausajon turvallisuutta tuo myös se, että useissa linja-autoissa on alkolukot, joka lisää varmuutta siihen, että kuljettaja on aina ajokuntoinen. Lisäksi tilausajon etuna on se ettei kaveriporukoiden siirtymisissä tarvitse arpoa kuka toimii kuskina, vaan kaikki pääsevät nauttimaan matkustajana olemisesta.

Nykyään linja-autoissa alkaa olemaan turvavyöt jokaiselle matkustajalle, joten muistathan myös linja-autossa käyttää turvavyötä!

Tilausajot.netissä voit tarjouspyyntöä jättäessä valita myös erikseen auton varustelutoiveita. Turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia listassa ovat turvavyöt kaikissa istuimissa ja alkolukko. Tällöin saat tarjouksia, joissa nämä toiveet on otettu huomioon.

Lähteet:
Liikenneonnettomuudet maanteillä vuonna 2017. Liikennevirasto 2018. Saatavissa: https://julkaisut.vayla.fi/pdf8/lti_2018-09_liikenneonnettomuudet_maanteilla_2017_web.pdf

Takaisin