28.04.2021

Tilataksi vai minibussi - Tilausajo ja vuokraus

musta minibussi metsäisellä tiellä

Miksi ja milloin valita tilataksi minibussin sijaan? Lähdimme pohtimaan milloin tilausajoasiakkaan kannattaa valita tilataksi ja milloin minibussi. Selitämme myös mitä konkreettisia eroja tilataksilla ja minibussilla oikeastaan edes on. Pohdimme aiemmin blogissamme mitä eroa on minibussilla ja pikkubussilla. Mikäli aihe kiinnostaa, suosittelemme lukemaan kyseinen artikkelin.

Tilataksin ja minibussin tarjouspyyntöjä haetaan kymmeniä tuhansia Suomen suosituimmalla tilausajosivustolla. Eniten kumpaakin haetaan Helsinkiin, joka on myös koko palvelun suosituin tilausajokaupunki. Esimerkiksi yksi palvelun suosituimpia hakuja onkin juuri minibussi Helsinki.

Mitä tarkoitetaan tilataksilla ja minibussilla

Tilataksi on tavallista henkilöauton kokoista taksia isompi. Henkilöautossa matkustajapaikkoja on tavallisesti kolmelle tai neljälle. Tilataksissa asiakaspaikkoja on tavallisesti viidestä kahdeksaan. Tilataksin ulkomuoto myös eroaa henkilöauton kokoluokan takseista. Tavallisesti tilataksit ovat suosituilta automerkeiltä kuten Mercedes-Benz, Volkswagen ja Ford. Monesti myös tilataksin katolta löytyy keltainen taksi-kyltti. Huomioitavaa, toki ettei tilausajokäytössä olevissa tilatakseissa tarvise olla taksikylttiä.

Minibussi (tai pikkubussi) on tilataksia suurempi ajoneuvo, jossa asiakaspaikkoja on tavallisesti enemmän kuin seitsemän. Toisissa minibusseissa asiakaspaikkojen määrää voi vaihdella, koska osassa malleissa penkit ovat irrotettavissa. Tavallisesti minibussin maksimi asiakasmäärä on noin 20 asiakaspaikan tuntumassa. Tavallisesti minibusseja löytyy esimerkiksi merkiltä Mercedes-Benz.

Valinta tilausajon sisällön mukaan

Suurin syy valita tilataksi tai minibussi on matkustajamäärä. Mikäli matkustajien lukumäärä nousee esimerkiksi 15:ta, ei tilataksilla voida kyseistä tilausajo tehdä. Tällöin ainoa valinta on minibussi tai pikkubussi. Jos matkustajat mahtuvat tilataksiin, niin mieltymysten mukaan voidaan tehdä valinta näiden kahden ajoneuvon väliltä. Kannattaa huomioida, että minibussi on tilataksia suurempi, joten esimerkiksi polttoaineen kulutuksessa voi olla eroja, joka voi taas näkyä tilausajohinnassa.

Tilausajot.netistä haettuja ja toteutuneita ajoja

Tilausajot.netiin on jätetty jo yli 85 000 tilausajon tarjouspyyntöä! Osa näistä tarjouspyynnöistä on isojen ryhmien tilausmatkoja ja osa on minibussilla tai pikkubussilla tehtäviä tilausajoja. Mukaan tietysti mahtuu iso määrä tilataksien sekä pienempien taksien tarjouspyyntöjä.

Esimerkkejä tilaisuuksia ja tapahtumia, jotka on ajettu tilataksilla tai minibussilla:

  • Polttarit, hääseurueen siirtymiset, yritysvierailut, lentokenttäkuljetukset, kaveriporukan siirtymiset risteilylle, messukuljetukset, kannattajaporukan kuljetus vieraspeliin, konserttikuljetukset, siirtymiset festareille ja syntymäpäiväkuljetukset.

Tilataksin ja minibussin vuokraus

Minibussin vuokraus on Tilausajot.netin palvelussa yleisempää kuin tilataksin. Toisinaan myös tilataksin kokoluokan ajoneuvosta puhutaan minibussina, joten tästäkin syystä minibussi on tilataksia suositumpi.

Minibussin vuokrauksen muistilista

  • Ole ajoissa liikenteessä ja muista jättää tarjouspyyntö Tilausajot.netiin (kirjoita Matkareitti ja täsmenteet -kohtaan, että olet vuokraamassa)
  • Kuljettajan ajo-oikeus - tarkista mikä ajokorttiluokka tarvitaan
  • Selvitä vakuutus ja vahingonkorvausvelvollisuus
  • Vertaile saatuja tarjouksia: tee hinta-vertailua ja tarkista arvostelut sekä kalusto.
  • Varaa bussi sopivan tarjouksen tullessa kohdalle, sillä myös vuokratarjoukset ovat voimassa välimyyntivarauksin!

Takaisin