15.05.2019

Vertaa tilausajotarjouksien sisältö ja välty yllätyksiltä

ihmisiä tietokoneen ääressä

Kun olet kilpailuttanut taksi- tai bussikyytisi ja saanut tarjouksia, kannattaa tarjouksien sisällöt ottaa tarkempaan tarkasteluun ja vältät näin turhat yllätykset. Tiesitkö muuten, että Tilausajot.netissä suurin yhteen tarjouspyyntöön tulleiden tarjouksien määrä on ollut peräti 24 kappaletta!

Tarjouksen voimassaoloaika ja välimyyntivaraus

Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, mihin asti jätetty tarjous on voimassa ja onko tarjous tehty välimyyntivarauksin. Miksi nämä sitten kannattaa tarkistaa? Mikäli hyväksyt tarjouksen sen voimassaoloajan jälkeen, ei liikennöitsijän tarvitse enää tarjota kuljetusta tarjoamallaan hinnalla, vaan hinta saattaa jopa nousta. Hyväksy tarjous siis sen voimassaoloaikaan. Välimyyntivaraus taas tarkoittaa sitä, että liikennöitsijä on voinut jättää tarjouksia myös muille asiakkaille samalle ajankohdalle ja nopein varaaja voittaa.

Tarjouksen hinta ja mitkä asiat siihen vaikuttavat

Tilausajot.netissä tarjouksessa on ilmoitettu tilausajon kokonaishinta sekä sen lisäksi tuntihinta sitä varten, mikäli tilausajon kesto yllättäen pitenee asiakkaasta johtuvasta syystä. Asioita jotka vaikuttavat kokonaishintaan ovat liikennöitsijän lähtöpaikka, eli tuleeko liikennöitsijä samalta paikkakunnalta vai viereisestä kaupungista (jolloin tulee ns. tyhjää ajoa eli enemmän ajokilometrejä). Lisäksi hintaan vaikuttavat mm. ajon kilometrit, kuljettajan työtunnit ja ajon kesto. Mikäli tilausajo kestää yön yli ja vaatii esimerkiksi hotelliyöpymisen, tilaajan tulee huolehtia kuljettajalle hotellihuone.

Miten kalusto vaikuttaa tarjoukseen

Kun tarjouspyynnön henkilömäärä sopii erilaisille ajoneuvoille, tarjouksia voivat jättää sekä taksiyrittäjät että bussiyrittäjät. Esimerkiksi 8 hengen tarjouspyyntöön voit saada tarjouksen, jossa kuljetus tapahtuu tilataksilla tai pikkubussilla. Isojen ryhmien kohdalla kannattaa muistaa, että kaikki eivät välttämättä mahdu yhteen bussiin (riippuen liikennöitsijän bussien koosta), jolloin myös kulut nousevat. Mikäli liikennöitsijän isot bussit ovat kaikki jo varattuja, hän voi tarjota yhden ison sijasta kahta pikkubussia. Tällöin kuluja nostavat yhden linja-autonkuljettajan sijaan kahden kuljettajan työtunnit.

Ajoneuvon ikä ja kunto voivat myös alentaa tai korottaa hintaa. Loogisesti vanha peruskuntoinen bussi on halvempi kuin uusi hyvin varusteltu linja-auto. Bussin koko vaikuttaa myös tarjoukseen, sillä pikkubussin kulutus on vähäisempää kuin ison linja-auton.

Sopimus- ja peruutusehdot

Jokaisen tarjouksen kohdalla on hyvä pitää mielessä myös sopimusehdot ja etenkin tilausajon peruuntuessa peruutusehdot. Erityisesti tilausajon peruuntuessa kannattaa huomioida liikennöitsijän ilmoittamat mahdolliset peruutuskulut.

Takaisin