14.10.2022

Monta ihmistä mahtuu bussiin?

tilausbusseja rivissä parkkipaikalla

Tilausbussien kanssa olet varmasti joskus miettinyt, monta ihmistä mahtuu bussiin tai miten valita oikean kokoinen tilausajobussi ryhmälle? Vastaus riippuu monesti siitä, monen hengen ryhmä kyseessä ja minkä kokoinen linja-auto on kyseessä. Linja-autoja löytyy monessa eri koossa sekä monella eri nimellä. Oletkin varmaan joskus kuullut puhuttavan minibusseista, pikkubusseista, pienoisbusseista, charterbusseista, turistibusseista ja niin edelleen.

Tilausbussit kaikissa kokoluokissa

Tilausbussi voi olla minibussi, pikkubussi, charterbussi tai turistibussi. Näiden koko vaihtelee sen mukaan, miten kukakin liikennöitsijä sen ilmaisee. Usein pienemmät bussit, eli minibussi ja pikkubussi ovat alle 20 paikkaisia. Isot bussit sen sijaan ovat useinmiten yli 40 paikkaisia. Kaksikerrosbusseja löytyy myös Suomesta, ja uuden Volvo 9700 DD:n matkustajapaikat nousevat lähes sataan!

Bussissa saa matkustaa sen verran matkustajia, paljon bussissa on matkustajapaikkoja. Kuljettajan viereiselle istumapaikalle, eli ns. oppaan paikalle sekä muille istumapaikoille, joissa on turvavyö, ei saa sijoittaa ylimääräisiä matkustajia.

Miten valita oikean kokoinen tilausbussi?

Tilausajot.netissä tilausbussin valinta on hyvin helppoa, sillä palvelussa ei tarvitse miettiä mahtuvatko kaikki matkustajat kyytiin. Palveluun tulevat tarjoukset ovat mitoitettu tarjouspyynnössä ilmoitetulle henkilömäärälle ja liikennöitsijät usein myös kertovat, millä kalustolla tilausajo hoidetaan. Ainoastaan silloin, kun matkalaisilla on isoja matkalaukkuja ja kantamuksia, kannattaa miettiä, että vaikka matkustajat mahtuisivat pikkubussiin tai minibussiin, niin matkatavarat eivät enää välttämättä ajoneuvoon mahdu. Tällöin kannattaa ottaa hieman isompi linja-auto.

16-paikkainen bussi vuokraus

Minibussin vuokraus käy monen mielessä. Tällöin kannattaa ottaa huomioon, että kuljettajalla on vaadittava ajo-oikeus. Lisäksi kannattaa ottaa tarkasti selvää vakuutuksista ja vahingonkorvauksen omavastuusta. Usein tuo summa voi olla esimerkiksi tuhat euroa, joka on ikävä yllätys jos tien päällä vuokratessa jotakin sattuu. Kannattaakin tutustua paremmin Minibussin vuokraukseen kuskilla tai ilman.

Miten ilmoittaa tarjouspyyntölomakkeella vuokrauksesta?

Kun haluat vastaanottaa tarjouksista pelkästä bussin vuokrausta, voit kirjoittaa Tilausajot.netin tarjouspyyntölomakkeen 2. sivulla Matkareitti ja täsmenteet -kohtaaan, että haluat vuokrata bussin. Muutoin täytä tavalliseen tapaan tarjouspyyntölomake tilausajon tarpeesta.

Takaisin