13.08.2021

Bussikuljetus ryhmälle: Linja-auton lisävarusteet

Linja-auto turvavyö

Pikkubussi ryhmälle tai isomman porukan turistibussin tarpeen osuessa kohdalle voi tilausajoon toivoa kalustoon lisävarusteita. Mitä nämä lisävarusteet oikein ovat ja kuinka usein tilausbussin tilaajat valitsevat lisävarusteita tarjouspyynnölle?

Tarjouspyyntöä jättäessä kannattaa aina muistaa, että lisävalinnat voivat toisinaan vaikuttaa saatujen tarjousten määrään sekä jossain tapauksissa lisävalinta voi olla tulkinnanvarainen. Tarkemmat toiveet kannattaakin aina avata selkeästi tarjouspyynnölle ja näin vältytään väärinkäsityksiltä.

Linja-auton lisävarusteet -valinnat

Tilausajot.netin tarjouspyynnöllä on helppo rastittaa haluamansa varusteet, joita ovat turvavyöt kaikissa istuimissa, WC, WiFi, sähkö, alkolukko, matkustamon kylmäilmastointi, isot tavaratilat, mikrofoni, jääkaappi, DVD-soitin + näytöt, vähintään yksi pöytäryhmä, ajoneuvon ikä enintään 5 vuotta, ajoneuvon ikä enintään 10 vuotta sekä Muu, mitä? -kohta, jossa voi kuvailla haluamansa lisävarusteen.

Muita lisävarusteita, joita ei listassa ole mainittu ovat muun muassa lastenistuin tai pyörätuolipaikka. Nämä on erityisen tärkeä mainita tarjouspyynnössä, jotta matka voidaan toteuttaa turvallisesti. Myös eläinten kanssa matkatessa siitä on hyvä mainita tarjouspyynnöllä. Useimmiten lemmikkien kuljetus ei ole ongelma liikennöitsijöille, mutta muutama asia lemmikkien kanssa matkatessa kannattaa ottaa huomioon.

Mitä lisävarusteita halutaan eniten?

Tutkimme mitä Tilausajot.netin käyttäjät ovat valinneet linja-auton lisävalinnoiksi tarjouspyynnöillä. Eniten listalta on valittu turvavyö kaikissa istuimissa -valinta. Toiseksi suosituin valinta on ollut turvavyö kaikissa istuimissa sekä wc. Kolmanneksi suosituin valinta on ollut pelkkä wc.

Lisävarusteissa on hyvä huomioida, ettei pikkubussissa ja minibussissa ole usein lainkaan wc:tä. Tällöin jos matkustajamäärä mahtuisi pikkubussiin, mutta matkalle halutaan ehdottomasti wc, on valittava isompi linja-auto. Pienemmälle porukalle tulee halvemmaksi matka pikkubussilla kuin isolla linja-autolla.

Turvavyö kiinni matkatessa bussilla!

Muistathan, että matkustettaessa linja-autolla on turvavyötä käytettävä, mikäli istumapaikalta sellainen löytyy. Turvavöiden käyttövelvoite linja-autoissa on määrätty tieliikennelaissa, joka tuli voimaan vuonna 2006. Uusissa linja-autoissa on pitänyt olla turvavyöt asennettuina kaikilla istumapaikoilla jo vuodesta 1999 lähtien.

Vaikka linja-auto onkin turvallinen tapa matkustaa, on hyvä muistaa, että äkkipysähdys on samanlainen niin linja-autossa kuin henkilöautossa. Eli muista käyttää aina turvavyötä!

Takaisin