12.03.2021

Kun tilausbussin matkustaja on lemmikki

ruskea koira makaa tilausbussissa

Tilausajoissa bussilla ja taksilla liikutaan toisinaan myös lemmikkien kanssa. Tavallisesti matkustava lemmikki on koira tai kissa, mutta lemmikki voi olla myös esimerkiksi jokin jyrsijä, kuten pupu tai marsu.

Lemmikin kanssa matkustettaessa on hyvä ottaa muutama asia huomioon, jotta matka olisi mukava kaikille matkalaisille. Tilausajo linja-autolla on tilastoissa turvallinen tapa matkustaa ja mikä olisikaan mukavampaa, kuin varata bussi ja ottaa tilausajo hoitamaan siirtymiset.

Otimme myös selvää, miten liikennöitsijät suhtautuvat tarjouspyyntöihin, joissa on ilmoitettu matkaseurueessa olevasta koirasta*. Lisäksi katsoimme, onko tarjouksiin tehty joitakin erikoismainintoja tai -ehtoja lemmikin kanssa matkustamiseen.

Lemmikit linja-autossa ja taksissa - ota nämä huomioon

Lemmikkien kanssa matkaaminen on helppoa ja mutkatonta tilausajobussissa ja taksissa, kun ottaa muutaman asian huomioon.

  1. Matkapahoinvointi.
    Myös eläimet voivat kärsiä matkapahoinvoinnista. Olisi hyvä ottaa selvää, kärsiikö oma lemmikki pahoinvoinnista. Lemmikin matkapahoinvoinnista on hyvä ilmoittaa liikennöitsijälle etukäteen ja hyvä huomioida, että mikäli vahinko tapahtuu ajoneuvoon, tulee siitä usein ylimääräisiä kuluja.
  2. Turvallisuus
    Lemmikin kuljettaminen turvallisesti on omistajan vastuulla. Turvallisinta on kuljettaa lemmikkiä sille varatussa omassa kuljetusboksissa. Lemmikki on myös oltava omistajan hallinnassa, eikä se saa häiritä kuljettajan työtä.
  3. Ennakointi
    Väsynyt lemmikki on rauhallisempi matkustaja, joten etenkin koirat on hyvä lenkittää tavallista pidemmällä lenkillä ennen matkaa. Lisäksi etenkin pitkille matkoille kannattaa ottaa taukoja, jolloin koira pääsisi jaloittelemaan ja tekemään tarpeensa.

Huomioithan, että lemmikin matkustaminen tilausajolla eroaa linjaliikenteen bussilla matkustamisesta.

Tilausajot.netin tarjouspyynnöissä koirat suosituimpia

Tilausajot.netissä haetaan satoja erilaisia taksi- ja bussikuljetuksia, jossa matkustajana on jokin lemmikki. Reilusti suurimmassa osassa näistä tarjouspyynnöistä lemmikki on koira tai useampi koira. Lisäksi palvelusta haetaan kyytejä jossa matkustajana on opaskoira.

Tutkimme miten liikennöitsijät jättävät tarjouksia tarjouspyyntöihin, joissa on ilmoitettu matkustajan mukana tulevan koira. Havaintomme oli, ettei lemmikin kuljetukseen ollut kenellekään estettä tai erikoisehtoja. Tilausajot.net onkin loistava keino hankkia kyyti juuri silloin kun matkustajana on myös lemmikki, sillä yhdellä tarjouspyynnöllä tarjouksia saa vain niiltä liikennöitsijöiltä, jotka ottavat lemmikin taksiin tai bussiin.

Onko sinulla omia kokemuksia tilausajosta, jossa olet matkustanut koiran tai jonkin muun lemmikin kanssa? Miten matka sujui? Kerro meille tarinasi. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme: info@tilausajot.net

*Tiedot haettu Tilausajot.netin kautta jätettyjen tarjouspyyntöjen perusteella, joissa ilmoitettu matkustavasta lemmikistä. Tarjouksien tekstisisältö on katsottu satunnaisotannalla.

Takaisin