19.12.2022

Alv poistuu joukkoliikenteestä alkuvuonna määräajaksi

Bussi pysäköityneenä

Eduskunta päätti tukea joukkoliikennettä muuttamalla arvonlisäveron kymmenestä prosentista nollaan ajalle 1.1.-30.4.2023. Arvonlisäveromuutos koskee siis esimerkiksi linja-auto-, raitiovaunu-, metro-, taksi- ja junamatkoja sekä kotimaan lentoja.

Alv-muutoksen vaikutus Tilausajot.netissä

Alv-muutoksella ei ole suoraaa vaikutusta Tilausajot.netiin. Mikäli Tilausajot.net -asiakas tilaa tilausajon ja kuljetus tapahtuu arvonlisäverottomana aikana tammi-huhtikuussa 2023, liikennöitsijä ei laskuta arvonlisäveroa. Asiakkaan on syytä varmistaa liikennöitsijältä, että tilausajon laskun toimituspäiväksi tulee ajon suorituspäivä (aikavälillä 1.1.-30.4.2023), jotta arvonlisäverottomuus toteutuu.

Esimerkki laskutuksesta:

Arvonlisäprosentti määräytyy laskun toimituspäivän mukaan, ei laskun lähetyspäivän mukaan. Esimerkiksi joulukuussa toteutuneen kuljetuksen laskutus voidaan tehdä tammikuussa 2023 mutta laskun toimituspäiväksi asetetaan joulukuun 2022 päivämäärä, joka on siis tilausajon toteutumispäivä. Tässä tapauksessa ALV on 10%.

Alkuvuoden tilausajot aiempaakin paremmalla hinnalla

Arvonlisäveromuutoksen ansiosta tilausajojen hyödyntäminen on siis aiempaakin edullisempaa alkuvuodesta 2023! Arvonlisäverottoman hinnan etu tulee suoraan tilaajahintoihin ja omalla autolla kulkemista kannattaa harkita tarkkaan. Ryhmälle tilattu bussikuljetus luo yhteishenkeä, tekee matkasta stressittömän ja tilausajo on turvallinen tapa matkatusta.

Kysyttävää aiheesta?

Lisätietoa voi lukea hallituksen esityksestä sekä eduskunnan päätöksestä. Myös Tilausajot.netin asiakaspalvelu auttaa arkisin klo 9-12 sähköpostitse info@tilausajot.net, puhelimitse +358 44 703 2543 sekä sivustolla olevassa chatissä.

Takaisin