10.12.2021

Pikkubussin vuokraus Helsinki - Näin vuokraat bussin

musta pikkubussi pysäköityneenä

Etsitkö vuokralle pikkubussia tai minibussia? Jos vastasit kyllä, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä Tilausajot.netistä tavoitat bussiyritykset kautta maan. Verkoston yrityksiltä löytyy kalustoa monessa eri kokoluokassa aina 10 hengen minibussista 20 hengen pikkubussiin sekä tietysti kaikkea siltä väliltä sekä pienempiä ja isompia ajoneuvoja unohtamatta!

Pikkubussin vuokraus - Kenelle?

Bussin vuokraus on helppoa, mutta täytyy muistaa, ettei kaikki bussiyritykset välttämättä vuokraa kalustoaan ilman yrityksen omaa kuljettajaa. Tähän voi löytyä monia syitä, mutta yksi syy voi olla esimerkiksi, että yritys luottaa ajoneuvonsa oman kuljettajansa haltuun, jolloin yritys voi varmistua, että ratin takana istuu ammattipätevyyden omaava rautainen ammattilainen.

Moni voi luulla että esimerkiksi 8 hengen ajoneuvosta (8+1) käytetään termiä minibussi, vaikka kyseessä voisi toiselle olla enemmän tilataksi. Usein pienempiä autoja saa ajaa B-luokan ajo-oikeudella, mutta tavallisesti isompiin tarvitaan jo c-luokan ajo-oikeus. Tämä tulee ottaa huomioon, kun vuokrataan pikkubussia tai minkä kokoista ajoneuvoa ylipäätänsä. Kuljettajalla tulee olla riittävä ajo-oikeus ajoneuvon ajamiseen.

Vuokrabussi vai sittenkin tilausajo kuskilla

Usein vuokraukseen päädytään kustannussyistä, vaikka tilausajo kuljettajan kanssa on usein monilta muilta osin kannattavampi valinta. Esimerkiksi vahingon sattuessa, omavastuu voi olla tuntuva. Tilausajo kuljettajalla on siis riskittömämpi vaihtoehto. Lisäksi onhan matkustajana mukavempi olla kuin ajaa esimerkiksi huonolla kelillä pikkubussia.

Tilausajot.netistä bussi vuokralle

Tilausajot.netissä mikäli haluat vuokrata pelkän ajoneuvon, voit kirjoittaa Matkareitti ja täsmenteet -kohtaan, että haluat vuokrata bussin ilman kuljettajaa. Usein tarjoukset sisältävät joko kokonaishinnan tai kilometrihinnan. Lisäksi vuokrauksella voi olla joitakin muita ehtoja, kuten vahinkotapauksissa vahingonkorvauksen määrä tai rajoitus esimerkiksi henkilömäärissä tai lemmikkien kuljetuksesta.

Tilausajot.netin kautta onkin vuokrattu satoja erikokoisia takseja, pikkubusseja ja linja-autoja. Meidän vinkki on vuokrauksen yhteydessä pyytää tarjous myös tilausajosta kuljettajan kera. Kun pelkkää vuokrausta ja tilausajoa kuljettajan kera alkaa punnitsemaan, voi vaakakuppi kallistuakin tilausajoon.

Takaisin