01.09.2021

Tilausajo taksilla – Mikä on välimyyntivarausehto

vilkas tie merimaisemassa

Kun kilpailutat taksit ja bussit, liikennöitsijöiden antamissa tarjouksissa lukee ”voimassa välimyyntivarausehdoin”. Se tarkoittaa, että liikennöitsijä voi tehdä saman tarjouksen myös muille asiakkaille ja nopeimmin tarjouksen hyväksynyt saa tarjouksessa tarjotun taksin/bussin käyttöönsä.

Miksi tarjouksissa on välimyyntivarausehto?

Jos tarjouksissa ei olisi välimyyntivarausehtoa, liikennöitsijä joutuisi sitoutumaan moniin kuljetuksiin, joista vain harva toteutuisi käytännössä, sillä kukin asiakas valitsee vain yhden useista tarjouksista. Tämä ei olisi liikennöitsijöille kannattavaa toimintaa.

Kilpailutusvaiheessa myöskään asiakas ei sitoudu vielä mihinkään. Tarjolla on myös vaihtoehdot ”Tilausajon tarve peruuntunut” tai ”En hyväksy mitään tarjousta”. Tässä vaiheessa voit siis vielä parilla klikkauksella vetäytyä, jos mikään liikennöitsijöiden antamista tarjouksista ei miellytä tai suunnittelemasi matka peruuntuu.

Milloin tilausajomatkasta syntyy sitova sopimus?

Silloin kun asiakas ilmoittaa hyväksyvänsä jonkun tarjouksista, hän sitoutuu ostamaan matkan tarjouksen mukaisille ehdoilla. Valittu liikennöitsijä ottaa asiakkaaseen yhteyttä ja vahvistaa vielä ajon. Tällöin voidaan vielä sopivat kuljetuksen yksityiskohdista sekä maksutavasta. Tässä vaiheessa sopimus tulevasta kuljetuksesta sitoo molempia osapuolia, ja jos matkan tämän jälkeen jostain syystä peruuntuu, tilanteessa noudatetaan liikennöitsijän ilmoittamia peruutusehtoja.

Ennen matkaa on hyvä tarkistaa, että valitultai liikennöitsijältä on tullut vahvistus ajosta. Silloin voi olla varma, että valittu kuljetus on varattu toivottuun ajankohtaan tarjouksen mukaisella hinnalla ja kalustolla.

Voinko varata tarjouksen kesken kilpailutuksen?

Asiakas merkitsee kilpailutuslomakkeeseen, mihin mennessä hän haluaa tarjoukset. Asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse odottaa määräaikaan asti, vaan hän voi varata mieluisan tarjouksen itselleen jo ennen kilpailutuksen päättymistä. Tällöin hän ei enää saa uusia tarjouksia ja muille tarjouksen antaneille liikennöitsijöille lähtee tieto siitä, että heidän tekemänsä tarjoukset eivät tulleet valituiksi.

Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon bussikuljetuksen ja taksikuljetuksen kilpailutuksessa?

Kilpailutuksen tekeminen valmiilla verkkolomakkeella on vaivatonta, ja palvelun käyttämiseen löytyy selkeät ohjeet. Edellä selitetty välimyyntivarausehto voi olla ensikertalaiselle vieraampi termi, mutta muuten tarjousten ymmärtämiseen ei tarvita alan tuntemusta. Kilpailuttaminen onnistuu siis hyvin keneltä tahansa. Kilpailuttamiseen löytyy myös tarkempia vinkkejä, jotka lukemalla tulet varmasti ottaneeksi kaiken tarpeellisen huomioon.

Mistä voin kysyä, jos jokin on vielä epäselvää?

Jos kysymyksesi koskee palvelua, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun arkisin kello 9–12 välisenä aikana joko sivuston oikeassa alareunassa olevan chatin kautta tai soittamalla numeroon 044 703 2543. Jos laitat mieluummin sähköpostia, asiakaspalvelun osoite on info@tilausajot.net.

Jos asiasi koskee varaamaasi linja-autokuljetusta tai taksikuljetusta, ole yhteydessä suoraan liikennöitsijään. Liikennöitsijät ilmoittavat usein kuljettajan yhteystiedot varauksen tehneelle mahdollista lähtöpäivän yhteydenottoa varten. Liikennöitsijöiden yhteystiedot llöytyvät myös heidän Tilausajot.net -yritystietosivuiltaan.

Takaisin