09.05.2019

Ota nämä viisi asiaa huomioon, kun kilpailutat tilausajon

nainen kirjoittaa tietokoneella

Tilausajon kilpailutus on helppoa ja valmiin tarjouspyyntölomakkeen täyttäminen onnistuu keneltä tahansa. Kun otat huomioon muutaman asian, pääset itse helpommalla ja saat varmasti tarjouspyyntöösi sopivia, vertailukelpoisia tarjouksia. Kokosimme viisi tärkeintä asiaa, jotka tulisi ottaa huomioon kun kilpailutat taksikuljetusta tai bussikyytiä.

1. Jätä tarjouspyyntö ajoissa

Tilausajojen kanssa yksi vinkki nousee ylitse muiden: Ole ajoissa! Mitä aikaisemmin jätät tarjouspyynnön, sitä enemmän voit saada tarjouksia. Etenkin kevät ja pikkujoulukausi ovat kiireistä aikaa, jolloin taksi- ja bussiyrittäjien autot ovat kovassa ajossa.

2. Anna tarkat tiedot ajosta

Kun jätät tarjouspyyntöä, jätä mielummin liian yksityiskohtaiset tiedot ajosta, kuin pelkät suurpiirteiset tiedot. Mieti esimerkiksi seuraavia asioita: Onko kuljetus pelkkä vienti tai haku? Tarvitaanko autoa kohteessa tai tarvitseeko linja-auton kiertää hakemassa kyytiinnousijoita reitin ulkopuolelta? Kaikki tällaiset tiedot on hyvä ilmetä tarjouspyynnössäsi.

3. Halvin ei aina ole paras!

Kun saat tarjouksia, muista katsoa myös tarjouksen sisältö. Ajoneuvojen ikä, kunto ja koko voi eri liikennöitsijöillä vaihdella hyvinkin paljon. Esimerkiksi kannatta muistaa, että pikkubussissa on reilusti isoa bussia pienemmät jalka- ja säilytystilat, eikä siinä ole useimmiten vessaa. Lisäksi liikennöitsijät voivat tarjota palveluitaan välimyyntivarauksin, eli he voivat tarjota palvelujaan samanaikaisesti myös muille ja nopein varaaja voittaa. Tarkista myös tarjouksen voimassaoloaika. Vastuullinen tilaaja myös tarkistaa, että kuljetusyritys on huolehtinut lakisääteisistä velvoitteista. Liikenneluvan voit tarkistaa Vallusta ja verovelan YTJ:stä.

4. Lue muiden arviot

Ennen kun hyväksyt tarjouksen, käy lukemassa muiden asiakkaiden arviot kyseisestä liikennöitsijästä. Tilausajot.netin käyttäjät jättävät ahkerasti rehellistä palautetta sujuneista ajoista ja saat niistä hyvää apua päätöksenteossa.

5. Tarkista, että kuljetuksesi on vahvistettu

Kun olet hyväksynyt tarjouksen, tarkista ennen matkaasi, että olet saanut liikennöitsijältä vahvistuksen ajosta. Usein liikennöitsijät ilmoittavat myös kuljettajan numeron, josta voi tiedustella vielä lähtöpäivänä vastaukset kysymyksiin. Myös ajon muut yksityiskohdat voit sopia suoraan liikennöitsijän kanssa.

Nämä asiat huomioimalla säästät aikaa ja rahaa, sekä et koe ikäviä yllätyksiä. Joten kun tiedossa on kuljetustarve tyhy-päivälle, opintomatkalle tai vaikkapa pelireissuun ja haluat kuljetuksen hyvään hintaan - ole tarjouspyynnön kanssa ajoissa liikenteessä ja varaa bussi Tilausajot.netistä!

Takaisin