08.08.2022

Tarjous on voimassa välimyyntivarausehdoin - Tutustu termiin

Kaksi henkilöä tietokoneella toinen osoittaa tietokoneen ruutua

Kysymys “Mikä on välimyyntivarausehto?” ilmestyy tasaisin väliajoin Tilausajot.netin asiakaspalvelussa. Vaikka tämä ehto on tavallinen käytäntö tilausajoissa, voi se ensikertalaiselle kuulostaa hämmentävälle. Termistä ei kuitenkaan kannata hämmentyä turhaan, sillä nopean tutustumisen avulla termi on varmasti hallussa.

Välimyyntivarausehto pähkinänkuoressa

Välimyyntivarausehto tarkoittaa sitä, että liikennöitsijä voi tarjota palveluitansa monelle ostajaehdokkaalle samanaikaisesti, samalle ajankohdalle ja nopein varaaja voittaa.

Tilausajot.netissä kaikki tarjoukset tehdään väliimyyntivarausehdoin.

Käytännön esimerkki välimyyntivarausehdosta

Urheilujoukkueen huoltaja tekee tarjouspyynnön bussikuljetuksesta Helsinki - Turku - Helsinki, jossa matkustuspäivät ovat: menopäivä 1.12.2022 ja paluupäivä 3.12.2022. Liikennöitsijä A tarjouksen tähän tarjouspyyntöön.

Samaan aikaan sihteeri Maija Meikäläinen tekee tarjouspyynnön kuljetuksesta Helsinki - Tampere - Helsinki, jossa matkustuspäivät samat kuin urheilujoukkeella. Myös tähän tarjouksen tekee Liikennöitsijä A.

Kuvitteellisella liikennöitsijä A:lla on enää vain yksi bussi vapaana em. ajankohdalle. Hän saa ilmoituksen, että Maija Meikäläinen on valinnut hänen tarjouksensa. Tällöin Maija Meikäläinen tekee varauksen ennen urheilujoukkuetta ja saa Liikennöitsijä A:n kuljetuspalvelun.

Miten varmistaa paras tilausajotarjous?

Tilausbussia miettiessä tärkein vinkki on ennakointi ja tarjouspyynnön kanssa kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Tilausajoissa harvoin toteutuu lentomaailmasta tuttu termi äkkilähtö, jolloin bussikuljetuksen saisi edullisesti viime tipassa. Toisinaan tilausajon voi saada järjestettyä toisen tilausajon yhteyteen, jolloin kuljetus tapahtuu silloin kun bussilla ajetaan ns. pakollista ajoa ja se on tyhjänä. Tällöin tilausajon voi saada keskimääräistä edullisimmin.

Tilausjoissa sesonkia ovat alkukesä ja loppuvuosi, jolloin myös tilausajojen hinnat nousevat ja viime tipassa olevat saattavat jäädä jopa ilman kuljetusta. Viikonpäivätasolla bussikuljetus on myös edullisempaa arkena kuin viikonloppuisin, kuten sunnuntaina.

Parhaan tarjouksen voi varmistaa siis olemassa ajoissa liikenteessä ja hyväksyä tarjous heti kun mieleinen tarjous tulee vastaan. Tarjouksia kannattaa vertailla ennen valintaa, jotta sieltä ei tule mitään yllätyksiä. Halvin ei ole aina paras ja se usein näkyy myös bussin varustelussa ja iässä.

Takaisin