14.12.2020

Tarina Tilausajot.net -palvelun takana: Suomen parhaan ja kattavimman tilausajopalvelun synty

avoin tietokone Tilausajot.net -sivuilla

Tänä päivänä Tilausajot.net -palvelu tarjoaa maan kattavimman tilausajopalvelun, josta tavoittaa niin tilausbussit (ts. charterbussit ja turistibussit) kuin pienemmän kokoluokan kaluston mukaan lukien minibussit, pikkubussit, tilataksit ja taksit. Mistä tähän on tultu ja miten kaikki alkoi?

Tilausajon tilaus haluttiin tehdä helpoksi

Idea Tilausajot.net -palvelusta lähti alunperin - kuten monet hienot ideat - kolmen kaverin jutustelusta siitä miten vaikea oli löytää eri paikkakuntien tilausbussien palveluntarjoajia. Ideaa lähdettiin kehittämään ja ajatuksena oli alunperin rakentaa palvelu, jossa vapaata tilausajokalustoa voitaisiin hyödyntää eri liikennöitsijöiden välillä. Siinä missä tilausbussi Helsingistä Turkuun palaisi tyhjänä tilausajona Turusta Helsinkiin, voisi toinen liikennöitsijä hyödyntää tuon paluumatkan omalle ajolleen. Haluttiin mahdollistaa myös vapaana olevan tilauslinja-autokaluston hyödyntäminen eri liikennöitsijöiden välillä.

Toiminta käynnistettiin vuonna 2009 palvelun suunnittelulla ja teknisellä toteutuksella. Vuonna 2011 palvelua pyörittämään perustettiin yhteinen yritys, Aittakoodi. Nimi kumpusi kotipaikkana toimivan Kotkan kaupunginosan Aittakorven ja yrityksessä vahvana olevan koodausosaamisen yhdistelmästä.

Vuosien varrella palvelevaksi tilausajokanavaksi

Toiminta alkoi luonnollisesti varsin pienestä liiketoiminnasta, jota vietiin eteenpäin vahvasti ideaan uskoen ja hartiavoimin töitä tehden. Epäilijöitä tilausajojen tilaukseen verkossa oli tasavertaisesti suhteessa kannustajiin, mutta yrittäjillä oli vankka usko tilausten siirtymisestä yhä voimakkaammin internetin puolelle. Toiminnan hiljalleen kasvaessa myös ymmärrys sekä tilaaja-asiakkaiden että liikennöitsijöiden tarpeista kasvoi. Kertyneen tiedon pohjalta palvelua kehitettiin, Tilausajot.nettiä vietiin asiakastoiveita kohti ja niitä paremmin vastaavaksi.

Hiljalleen yhä suurempi joukko Suomen liikennöitsijöitä huomasi palvelun hyödyllisyyden ja liittyi mukaan. Ensisijassa palveluun liittyi erityisesti toimijoita suurista kaupungeista: mukaan tuli liikennöitsijöitä tilausajoille Helsingistä, Tampereelta ja Turusta ja he alkoivat tarjota tilausajopalveluitaan Tilausajot.netin kautta. Toiminnan kasvaessa mukaan liittyi myös liikennöitsijöitä muilta alueilta ja mukaan saatiin mm. tilausbussit Oulusta ja tilausajot Lahdesta ja Jyväskylästä vuoteen 2014 mennessä. Palvelussa on vuosien mittaan ollut mukana paljon erilaisia liikennöitsijöitä.

Suomen ainoa koko maan kattava ja täysin maksuton tilausbussien kilpailutuspalvelu, josta saa myös taksit ja minibussit

Yhdeksän vuoden iässään Tilausajot.net -palvelu on maan suurin tilausliikenteen tilauskanava ja Suomen ainoa koko maan kattava maksuton kilpailutuspalvelu tilausajoille. Bussitilausten lisäksi palvelun kautta on mahdollista kilpailuttaa maksutta taksien ennakkotilaukset koko maassa Helsingistä Kemijärvelle ja minibussit/pikkubussit koko Manner-Suomen alueella. Palvelun kautta on kuljetettu jo huikeat 1,4 miljoonaa matkalaista turvallisesti perille, tilausajotilaajia palvelussa on upeat 55 000 asiakasta ja tilausbussien maksuttomia tarjouspyyntöjä on jätetty jo yli 86 000.

Kiitollisina osoitetusta luottamuksesta jatkamme Tilausajot.net -palvelun kehittämistä edelleen. Mikäli palvelu on sinulle ennestään vieras, kokeilethan maksutonta ja sitoumuksetonta tarjouspyyntöpalvelua heti seuraavan tilausajotarpeen kohdalla! Yhdellä tarjouspyynnöllä tavoitat kerralla tilausbussiyritykset koko maasta ja saat palveluun helposti vertailtavaksi eri toimijoiden tarjoukset mukaan lukien aiempien asiakkaiden arviot toimijasta. Palvelu on täysin maksuton ja riskitön, sillä tarjouspyyntö ei velvoita tekemään tilausta.

Takaisin