24.05.2021

Helsingin tilausajot - ottaisitko bussin vai taksin?

Helsingin tuomiokirkko kadun päässä

Helsingin tilausajoissa on usein laajaa tarjontaa ja tilausajon tarjouspyyntöön voi saada tarjouksia niin bussi- kuin taksiyrityksiltä. Toisinaan tilausajo ryhmälle kannattaa suorittaa taksilla ja toisinaan tilausbussilla. Syy ei aina ole ryhmän koossa, vaan valintaan voi vaikuttaa muut tekijät.

Helsingistä ja pääkaupunkiseudulla on myös muuta Suomea enemmän tilausajoyrityksiä, eikä ole lainkaan erikoista, että tarjouksia saa yli 20 kappaletta! Palvelusta haetaan esimerkiksi paljon busseja ryhmälle Helsingissä. Siksi Helsingin tilausajoissa tämä on yleistä, jos matkustajia on kahdeksan tai alle. Tämä johtuu siitä, että tarjouspyyntöön voivat vastata niin taksiyrittäjät sekä linja-autoyritykset.

Tilataksilla tarkoitetaan yleensä maksimissaan 8 matkustajaa. Tilataksi on kompakti kulkuneuvo kuljettamaan ryhmän turvallisesti tilausajokohteeseen. Lisäksi tilataksissa voi olla lisävarusteita, kuten karaokelaitteet.

Tilausajo tilataksilla ja tilausbussilla

Millaisiin tilaisuuksiin Tilausajot.netistä on haettu tilatakseja? Suosittuja tilataksin tarjouspyyntöjä ovat erilaiset lentokenttäkuljetukset, polttarit, hääseurueen kuljetus kirkolta hääpaikalle (ja jatkoille), festarit (esimerkiksi Helsingistä Ruisrockiin), kuljetukset yritysjuhliin, messuille sekä erilaiset pienryhmien siirtymiset kaupungin sisällä.

Bussikuljetus valitaan usein etenkin silloin, kun matkustajia on enemmän ja matkustajat eivät mahdu yhteen tilataksiin. Tällöin vaihtoehto voi toki olla myös kaksi erillistä tilataksia. Pikkubussissa on myös enemmän tilaa kuin tilataksissa, joten jos matkustajilla on paljon matkatavaraa, niin bussissa matkaaminen on huomattavasti mukavampaa. Kannattaa muistaa myös pikkubussin vuokraus mahdollisuus, joka sekin on helppoa, kun ammattitaitoinen ja luotettava kuljettaja löytyy omasta takaa.

Esimerkiksi eräs 8 hengen kaveriporukka valitsi tilataksin sijaan nimenomaan pikkubussin, sillä heillä oli suuret rinkat ja retkeilyvälineet mukana, jotka oli saatava mahtumaan ajoneuvoon. He eivät myöskään halunneet tinkiä matkustusmukavuudesta, sillä ajomatka oli useampi sata kilometriä Helsingistä minibussilla.

Huomioi voimassa välimyyntivarauksin

Tilausajot.netissä saatuja tarjouksia on helppo vertailla niin hinnan kuin sisällön kesken. Tilausajoissa on hyvä huomioida, että tarjoukset ovat voimassa välimyyntivarausehdoin. Tämä tarkoittaa sitä, että samalle ajankohdalle liikennöitsijä voi myydä palveluitansa muille ja nopein varaaja voittaa. Tämä kannattaa huomioida eritoten Helsingin tilausajoissa (sekä koko pääkaupunkiseudulla), sillä alueella haetaan hyvin paljon erilaisia tilausajoja.

Tilausajon tilaaminen kesken kilpailutusta (ennen kun tarjouspyyntöön sulkeutuu) on helppoa ja yksinkertaista Tilausajot.netistä. Kirjautumisen jälkeen Tarjouspyynnöt-valikosta voi avata tarjouspyynnön ja tehdä valinnan samantien, valitsemalla tarjouksen ja lähettämällä sen. Valittu liikennöitsijä ottaa yhteyttä yksityiskohtien sopimiseen.

Takaisin