29.06.2022

Tilausbussin hinta-arvio, kilpailutus ja valinta

tilausbussit pysäköityneenä vierekkäin

Tilausbussi Helsingistä tai koko pääkaupunkiseudulta voi olla ilman Tilausajot.netin vaikea löytää. Etenkin Uudellamaalla busseja on reilusti ja erikokoista kalustoa tilatakseista minibusseihin ja isoihin linja-autoihin on toinen toistaan reilummin. Puhelimitse jos lähtisi soittamaan Helsingin liikennöitsijät läpi, aikaa menisi todella kauan. Tilausajot.netin avulla yhdellä lomakkeella tavoittaa liikennöitsijät heti läheltä ja kaukaa - ja mikä parasta: tarjouspyyntölomakkeen täyttää muutamassa minuutissa!

Tilausajon hinta - mistä hinta koostuu?

Tilausajon hinta koostuu monen asian summasta. Yksin suurin kuluerä on polttoaine. Tämän lisäksi hinta koostuu ajetuista kilometreistä, kuljettajan palkasta, kalustosta sekä yritystoiminnan kiinteistä ja muuttuvista kustannuksista. Tilausajon hinta voikin vaihdella reilustikin, sillä toinen voi tarjota tilausajon uudella bussilla, jossa lisävarusteita ja toinen vanhemmalla perustason bussilla.

Lisäksi kaluston koko vaikuttaa hintaan. Jos ryhmä mahtuu juuri ja juuri minibussiin, voi jalkatila käydä ahtaaksi ja matkatavarat juuri ja juuri mahtua kyytiin. Isommalla bussilla tilaa on reilusti niin matkustajille kuin matkatavaroillekkin, mutta hinta on kalliimpi, sillä esimerkiksi polttoaineen kulutus on suurempi.

Tilausajon hintavertailu - tutustu tarjouksen sisältöön

Hintavertailtu tilausmatka on siis aina fiksu idea ja koska hintavertailu ei maksa mitään, se kannattaa ehdottomasti tehdä jokaista tilausmatkaa varten. Tilausajon vertailussa voi myös hinnan lisäksi vertailla liikennöitsijän saamia asiakasarvioita, kalustoa ja muutenkin tarjouksen sisältöjä. Tarjousten sisältö kannattaa aina lukea kunnolla, jotta siellä ei ole mitään yllätyksiä. Myös peruutusehdoissa voi olla vertailtavuutta.

Varaa bussi - valitse paras tarjous

Kun kilpailutus on päättynyt, on aika tehdä valinta tai hylätä kaikki tarjoukset. Myös tarjouksen valinta onnistuu kesken kilpailutuksen ja kovimpina sesonkeina (toukokuu ja pikkujoulukausi) kannattaa tätä hyödyntää. Eli jos eteen sattuu erityisen hyvä tarjous, ei kannata jäädä miettimään kovin kauaksi aikaa, vaan varata bussi samantien.

Tarjousta valitessa kannattaa muistaa, että kaikki tarjoukset ovat voimassa välimyyntivarausehdoin, eli liikennöitsijä voi tehdä tarjouksia samalle ajankohdalle myös muille ostajaehdokkaille ja nopein varaaja voittaa. Välimyyntivarausehto on normaali käytäntö tilausajoissa.

Paras tarjous voi olla hinnaltansa halvin, kalustoltaan uusin, peruutusehdoiltaan joustavin tai mitä ikinä tilaaja sillä hetkellä tilausajoltaansa haluaakaan. Automaattisesti halvin ei ole paras, sillä usein hinta näkyy mm. vanhempana kalustona.

Takaisin