08.01.2022

Taksin hinta - Miksi tehdä hintavertailu?

Taksi pysäköityneenä taksivalo palaa

Taksin hinta-arvio ja hintavertailu on helppoa ja tehokasta Suomen suurimmalla tilausajosivustolla. Tiesitkö, että voit saada hyvin erilaisia tarjouksia, kun jätät tarjouspyynnön taksimatkasta?

Taksin koko: Henkilöauto vai tilataksi?

Taksimatka tehdään useimmiten joko henkilöauton kokoisella taksilla tai isommalla tilataksilla. Henkilöautoon mahtuu tavallisesti neljä matkustajaa, mutta ei ole lainkaan tavallista että henkilöauton näköiseen autoon mahtuu kuusikin matkustajaa. Taksi voi ottaa kyytiin ainoastaan sen verran matkustajia, joka on merkitty auton rekisteriotteeseen.

Tilataksissa on usein matkustajapaikkoja kahdeksalle matkustajalle. Lisäksi tilataksissa voi olla paikka esimerkiksi pyörätuolille. Huomioithan että myös kuorma-autolla, kolmipyörällä, kevyellä nelipyörällä ja raskaalla nelipyörällä saa tänä päivänä harjoittaa taksiliikennettä.

Taksin lisävarusteet

Taksimatkalle voi valita erilaisia lisävarusteita. Vakiona tietysti ovat lainmukaiset turvavyöt matkustajilla sekä kuljettajana toimii taksinkuljettajan ajoluvan haltija. Lisävarusteina voivat olla esimerkiksi karaokelaitteet, jolloin autona usein on karaoketaksi. Toisinaan taksissa voi olla matkustajien käytössä tabletti, josta voi valita musiikkia tai lukea esimerkiksi päivän uutiset tai katsella videoita.

Esittelyssä premium-tason taksi

Premium-tason taksilla tarkoitetaan ajoneuvoa, joka on tyylikäs,laadukas ja uusi tai uudehko ajoneuvo ilman suuria ja näkyviä teippauksia. Premium-tason taksiautojen merkkejä voivat olla esimerkiksi Mercedes tai Audi.

Sisäpuolelta premium-taksissa voi olla tavallista isommat jalkatilat, nahkapenkit sekä esimerkiksi ilmainen wifi ja näyttöjä. Lisäksi autossa voi olla valmiina tarjolla juotavaa, päivän lehti tai muita lisäpalveluita. Kuljettaja on myös premium-tason asiakaspalvelija, joka on usein pukeutunut joko pukuun tai muuhun vastaavaan siistiin vaatetukseen. Lisäksi kuljettaja on auton ratissa alansa rautainen ammattilainen.

Tilaa taksi ennakkoon

Taksi Helsinki tai Taksi Tampere kannattaa aina ottaa ennakkotilauksella sekä ennakkokilpailutuksella. Näin voi varmistua, että taksi on odottamassa oikeaan kellonaikaan ja taksimatkalle saa varmasti myös parhaan hinnan. Kilpailutuksen avulla ei ainoastaan pääse tekemään hintavertailua vaan samalla pääsee vertailemaan koko tarjouksen sisältöä sekä lukeman muiden arvioita ko. taksiyrityksestä. Tiesitkö myös, että usein puhelimitse tehtävästä taksin ennakkotilauksesta veloitetaan erillinen ennakkotilausmaksu? Tilausajot.netissä tätä ennakkotilausmaksua ei veloiteta.

Kelataksi - tuettua taksimatkustamista

Taksimatka voi olla myös kelakorvattu, jolloin taksimatkan hinnasta maksetaan enintään omavastuuosa, 25 euroa. Tärkeää Kela-taksia tilatessa on taksin tilaus suoraan maakunnan taksikeskuksesta, joka välittää Kela-tuettuja kuljetuksia. Tilausajot.netin sisarsivusto Kelataksi.com listaa nämä kelataksinumerot helposti maakunnittain.

Takaisin