31.12.2020

Tilausajo Tampereelle - viisi matkailuvinkkiä

Tampereen punatiilirakennuksia kesällä

Tampere on yksi suosituimpia kotimaan kohteita, jonne haetaan vuosittain tuhansia tilausajoja Tilausajot.netistä. Tampere onkin loistava kohde kaikenlaisille tilausmatkoille ja eikä lainkaan suotta yksi Suomen suosituimpia kohteita.

Tilausliikenne Tampereelle onnistuu Tilausajot.netistä mutkattomasti. Palvelusta on haettu Tampereelle niin polttarikuljetuksia kuin yritysvierailujen siirtymisiä. Lisäksi Tilausajot.netissä on haettu myös paljon tilausajoja Tampereelta ja verkostomme liikennöitsijät Tampereelta ja lähialueilta hoitavat nämä tilausajot luotettavasti ja ammattitaidolla.

Keräsimme viisi vinkkiä Tampereelle, joista toivottavasti on hyötyä ja iloa seuraavaa Tampereen matkaa suunnitellessa:

Pyynikki

Pyynikin munkit ovat legendaariset, eikä suotta! Näitä herkkuja on jokaisen maistettava ja mikä olisikaan parempi paikka nauttia Pyynikin munkkeja kuin Pyynikin kauniissa maisemissa? Pyynikissä sijaitsee myös Tampereen suosituin uimaranta sekä kuuluisa Pyynikin näköalatorni. Löytyyhän alueelta myös suosittu Pyynikin kesäteatteri, jonne tehtävät teatterimatkat ovat yksi tilausajojen suosikkikohteita.

Finlaysonin alue

Finlaysonin alue sijaitsee aivan Tampereen ytimessä ja tämä perinteikäs alue tunnetaankin alueena, jonka ympärille Tampere rakentui. Alue tunnetaan etenkin kulttuurin ja ravintolamaailman keskittymänä ja Finlaysonin katolla voi kokea upean elämyksen, nimittäin Suomen ensimmäisen kattokävelyn - Roof Walk Finlayson Area!

Mikäli olet Tampereella rakkaasi kanssa, muista kipaista läheisellä Patosillalla kiinnittämässä lemmenlukko.

Muumimuseo

Maailman ainoa Muumimuseo sijaitsee Tampereella Tampere-talossa. Muumimuseon kokoelma on itse Tove Janssonin Tampereen kaupungille lahjoittama ja se sisältää muun muassa alkuperäisiä muumiteoksia. Muumimuseo ei ole vain lapsia varten, vaan se sopii loistavasti kaikenikäisille ja kukapa ei pitäisi muumeista?

Hatanpään arboretum

Hatanpään arboretum on yksi vierailemisen arvoinen kohde Tampereella ja yksi kaupungin helmistä. Hatanpään arboretum on perustettu 70 -luvulla Hatanpään kartanon maille ja siellä sijaitsee myös ruusutarha, jossa kannattaa käydä ihailemassa toinen toistaan upeimpia ruusuja niiden kukkiessa, elo- syyskuussa. Lisäksi kesäisin pääsee herkuttelemaan alueen kahteen eri kesäkahvilaan.

Särkänniemi ja Näsinneula

Kenelleppä ei tulisi Tampereesta mieleen Särkänniemen huvipuisto ja siellä sijaitseva näköalatorni Näsinneula? Suomen toiseksi suurin huvipuisto, Särkänniemi sisältää yli 30 laitetta, joista riittää valintaa koko perheelle. Huvipuiston suosituin laite on hurja vuoristorata Tornado. Särkänniemessä on erillinen teema-alue Koiramäen eläinpuisto, joka perustuu Mauri Kunnaksen kirjoihin. Lisäksi alueella on myös Angry Birds -aiheinen teema-alue.

Näsinneula on vuonna 1971 avattu, 168 metriä korkea näköalatorni ja samalla Suomen korkein rakennus. Näsinneulan suunnitteli arkkitehti Pekka Ilveskoski, joskin ajatus näköalatornista tuli Tampereen silloiselta kaupunginjohtajalta. Näköalatornin yläosassa sijaitsee Ravintola Näsinneula, joka tarjoilee korkeatasoista ruokaa sekä upeita maisemia Tampereelle. Ravintolan pyörivä ruokailutila pyörähtää ympäri 45 minuutissa ja tarjoilee näin näkymät tornista Tampereelle joka suuntaan.

Takaisin